Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-07-2002
Persberichten district Heerlen (RKey 13:00 uur) Dinsdag, 9 juli 2002

District Heerlen

Heerlen; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen maandag op diverse locaties in Heerlen (Caumerweg, Kerkraderweg en Heesbergstraat) radarsnelheidscontroles gehouden. Daarbij werden totaal 1.354 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 122 voertuigbestuurders de ter plaatse geldende maximum snelheid overtreden. Een aantal werd ter plaatse bekeurd (waaronder ook een aantal bromfietsbestuurders) en de overige voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd.

Heerlen; hennepkwekerijen
Bij controle afgelopen maandag in een woning aan de Zeswegenlaan in Heerlen vond de politie op zolder een hennepkwekerij met totaal zon 159 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur (10 groeilampen, vier ventilatoren, vier tijdschakelaars en voorschakelapparaten) in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen een van de bewoners / hennepkweker. In een loods op een perceel aan de Kapelweg in Heerlen vond de politie maandag bij controle een hennepkwekerij met totaal ongeveer 2.000 hennepplanten. Ook deze hennepkwekerij werd in beslag genomen en opgeruimd. De politie stelt een nader onderzoek in. Omdat de politie aanwijzingen had dat met de electriciteitsmeter is geknoeid, werd Essent ingeschakeld. Essent legde een voorschot-boete op aan de bewoners van het perceel en die betaalden de voorschotboete meteen.

Heerlen; rijbewijs ingevorderd
De hoge snelheid van een 27-jarige autobestuurster uit Kerkrade trok afgelopen maandagavond op de Provincialeweg N281 in Heerlen de aandacht van een motorsurveillance van het Verkeershandhavingsteam van de politie. De politie-agent reed de autobestuurster achterna. Daarbij klokte de snelheidsmeter van de politie-motor soms snelheden van 160 km p/u terwijl ter plaatse een maximum snelheidslimiet geldt van 100 km p/u. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen haar op.

Brunssum; tegen politie-auto
Afgelopen maandagavond vond op de Kennedylaan in Brunssum een aanrijding plaats waarbij een 18-jarige bestuurder van een bromfiets uit Schinveld tegen een politie-auto/busje botste (slechts lichte materiele schade en de bromfietsbestuurder liep bij de aanrijding een pijnlijke knie op). De bromfietsbestuurder die tengevolge van de aanrijding met zijn bromfiets ten val was gekomen, stond snel op, vermoedelijk om er vandoor te rennen. Dat lukte niet aangezien de politie-agenten snel waren uitgestapt en hem aanhielden. De bromfietsbestuurder droeg geen bromfietshelm en heeft geen bromfietscertificaat. Daarnaast bleek de bromfiets niet verzekerd. De bromfietsbestuurder was de politie-agenten even tevoren opgevallen toen hij op de kruising Europalaan/Kennedylaan met zijn bromfiets op het achterwiel / met opgetrokken voorwiel door het voor hem rode verkeerslicht reed. De politie heeft de bromfiets, die vermoedelijk ook nog allerlei technische gebreken heeft (gladde band, achterrem vermoedelijk niet in goede technische staat van onderhoud), in beslag genomen. Uiteraard stelt de politie een nader (ook technisch) onderzoek in en maakt terzake alle door de verdachte gepleegde en geconstateerde overtredingen proces-verbaal tegen hem op.

Hoensbroek; wapens en verdovende middelen
De politie heeft afgelopen maandagmiddag samen met medewerkers van de Koninklijke Marechaussee (team Grensoverschrijdende criminaliteit) bij een controle in een woning aan de Maria Gewandenstraat in Hoensbroek een pistool, scherpe munitie, een stroomstoot-wapen (paralyser), verdovende middelen (totaal ongeveer 70 gram cocaine en marihuana), een paar weegschalen en geld (totaal ruim 5.000,-- Euro) aangetroffen en in beslag genomen. Daarnaast trof de politie op het perceel een motor aan waarvan ze aanwijzingen kreeg dat het voertuig is gestolen. De motor werd voor nader onderzoek in beslag genomen. De politie die aanwijzingen had dat vanuit het pand werd gehandeld in verdovende middelen, ging maandag middag dan ook tot actie over. Twee in de woning aangetroffen bewoners (een man en een vrouw) werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.