Korps: Friesland, plaats: Friesland 9-07-2002
Politieberichten 9/7 (07.00 t/m 13.00 uur)

Workum: inbraak bouwketen
Tussen vrijdag 5 juli en maandag 8 juli werd ingebroken in 2 bouwketen van een aannemersbedrijf uit Sneek aan de Spoardyk. Uit de keten werd niets ontvreemd. Vanaf de bouwplaats werd wel ongeveer 80 meter krachtstroomkabel weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 55-jarige inwoner van Workum.

Wolvega: Inbraak in woning
In de nacht van maandag op dinsdag werd er ingebroken in een woning aan de Breuningslaan. Hoe men de woning is binnengekomen is niet bekend. Er waren geen braaksporen. Weggenomen is een beurs met wat geld en diverse pasjes. Aangifte werd gedaan door een 31-jarige inwoner van Wolvega.

Harlingen: diefstal aanhangwagen
IN de nacht van maandag op dinsdag is een aanhangwagen weggenomen. Aanhangwagen stond op de Zoutsloot. In de wagen lag een motorzaag, een buitenboordmotor bruine sandalen en laden van een kast. Deze goederen zijn weggenomen. Het betrof een klein bagagewagentje. Aangifte werd gedaan door een 46-jarige inwoonster van Harlingen.

Dokkum: eigenaar hond bekend
Naar aanleiding van het persbericht 7/7 (13.00 uur) t/m 8/7(07.00 uur) heeft de eigenaresse van de hond zich gemeld bij de politie. Betreft een 48-jarige inwoonster van Holwerd. Zij had zaterdagmiddag het hondje vastgebonden met een riem aan een hekje in de tuin van haar woning in verband met verbouwing van de woning. Om omstreeks 16.00 uur kwam ze tot de ontdekking dat het hondje weg was met riem en al. Ze heeft nog in het dorp gezocht, maar niets aangetroffen. Ze heeft toen contact gezocht met de dierenopvang en haar werd medegedeeld dat daar een soortgelijk hondje zou zitten. Hoe het hondje in Dokkum terecht is gekomen is haar volslagen onbekend.

Midsland: inbraak bedrijf
Dinsdag tussen 06.00 uur en 08.30 uur ontdekte een 36-jarige inwoonster van Midsland dat er was ingebroken in haar bedrijf aan de Heereweg. Toen zij binnenkwam rook zij frituurlucht en kwam tot de ontdekking dat het frituur nog warm was. Weggenomen een enveloppe met wat geld.

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272