Dienst Binnenstad Amsterdam


taxistandplaats Dam

Verplaatsing taxistandplaats Dam

Het Dagelijks Bestuur heeft op voordracht van stadsdeelwethouder Verkeer Guido Frankfurther besloten de taxistandplaats op de Dam in het najaar te verplaatsen naar het Damrak, nabij het Beursplein.

De verplaatsing van deze taxistandplaats is een gevolg van het Raadsbesluit d.d. 27 februari 2002 waarin het opheffen van de grote taxistandplaatsen op de Dam, Rembrandtplein en het Leidseplein onderzocht diende te worden. Het aanbod van taxis op de genoemde pleinen is ontoelaatbaar groot. De voorkeur gaat uit naar verschillende kleine taxistandplaatsen in de omgeving van de pleinen.

Wethouder Frankfurther: De grote taxistandplaats op de Dam is tijdens de herinrichting in 2001 reeds opgeheven en vervangen door kleinere in de omgeving. De kleine standplaats voor Hotel Krasnaplosky geeft echter nog steeds erg veel overlast voor direct omwonenden. Ook de doorstroming van het verkeer is slecht. Er is sprake van een slechte bereikbaarheid voor openbaar vervoer, nood- en hulpdiensten en overige weggebruikers. Vandaar dat het besluit tot verplaatsing van de taxistandplaats noodzakelijk is.

Als nieuwe standplaats is gekozen voor het Damrak nabij het Beursplein. Er zal ruimte komen voor 4 taxis met daarnaast een aparte laad- en losplaats waar een vrachtwagen of twee bestelbusjes 24 uur gebruik van kunnen maken. Het verkeersbesluit wordt in augustus gepubliceerd. In het najaar zal de verplaatsing plaatsvinden.

Publicatiedatum: 9 juli 2002