AVR BEDRIJVEN

Als eerste ontvangt AVR procescetrificaat Industrieel Reinigen

Persbericht Holding AVR - Bedrijven
Rotterdam, 9 juli 2002

AVR behaalt als eerste door de Raad van Accreditatie erkend procescertificaat Industrieel Reinigen
(SBC IR - 007)

Certificatiebureau Nederland heeft het eerste door de Raad van Accreditatie erkende Procescertificaat Industrieel Reinigen SBC IR -
007 uitgereikt aan het afval- en milieuconcern AVR. Het certificaat geldt voor alle vestigingen van AVR - Industrial Services, een onderdeel van het concern dat is gespecialiseerd in calamiteitenservice en industriële reiniging. Twee collegabedrijven van AVR - Industrial Services hebben dit procescertificaat al eerder ontvangen. Echter tijdens hun certificatietraject waren de normeisen nog niet erkend door de Raad van Accreditatie. Met het nieuwe Procescertificaat SBC IR - 007 onderstreept AVR - Industrial Services haar verantwoordelijkheid voor kwaliteit, veiligheid en milieu naar opdrachtgevers en handhavende overheden.

De brancheorganisatie van industriële reinigers (DICA, Dutch Industrial Cleaning Association) heeft de afgelopen jaren het initiatief genomen om voor haar dienstverlening een branchespecifieke, onafhankelijke beoordelingsrichtlijn (BRL) op te stellen. Deze BRL garandeert bij het proces van industriële reiniging een hoge standaard voor veiligheid, kwaliteit en milieu, voor opdrachtgevers èn medewerkers. In de richtlijn worden zaken geregeld als werkmethoden, opleidingseisen, veiligheidsvoorschriften en eisen aan apparatuur en persoonlijke beschermingsmiddelen. Op 10 mei 2002 heeft de Raad van Accreditatie deze beoordelingsrichtlijn geaccepteerd en erkend.

De week daarop volgend zijn alle vestigingen van AVR - Industrial Services individueel geauditeerd. Op alle vestigingen is vervolgens het Procescertificaat Industrieel Reinigen SBC IR - 007 uitgegeven. Hiermee opereert AVR volgens de hoogste branche-standaard op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu.


---

---