Arrondissementsparket Alkmaar

Alkmaar, 28 juni 2002

Beloning 25.000 euro
Justitie verhoogt beloning in zaak verdwijning Marion en Romy van Buuren

De hoofdofficier van justitie van het parket Alkmaar looft een beloning van ¤ 25.000,- uit voor degene die bruikbare informatie kan verschaffen die kan leiden tot duidelijkheid over de verdwijning van Marion van Buuren en haar dochter Romy. Vanaf november 1997 gold een beloning 25.000 gulden. Deze beloning is nu omgezet in euro's. Daarmee is het bedrag verdubbeld.

Marion en Romy van Buuren zijn voor het laatst gezien op 8 juni 1997 in Bergen (NH) en Alkmaar. Daarna ontbreekt elk spoor van Marion en haar dochter Romy. Marion woonde in Bergen (NH) en was ten tijd van haar verdwijning 19 jaar. Haar dochter Romy was 1 jaar.

De politie heeft de afgelopen vijf jaar talloze tips en opties onderzocht. Het recherchewerk heeft tot op heden geen concrete aanwijzing opgeleverd over het hoe en waarom van de mysterieuze verdwijning.

Met het verhogen van de beloning doet het Openbaar Ministerie in Alkmaar nogmaals een beroep op mogelijke getuigen om informatie te geven over de huidige verblijfplaats van Marion en Romy of om informatie te geven over de achtergronden van de verdwijning. De politie benadrukt dat ogenschijnlijk onbelangrijke informatie juist de schakel kan zijn tot het oplossen van dit misdrijf.

Personen die menen over informatie te beschikken die belangrijk kan zijn voor het onderzoek worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 072 - 549 71 50. Ook kan men contact opnemen met de politie in de eigen woon- en verblijfplaats.