Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 9 juli 2002

Op dinsdag 9 juli 2002 heeft het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel onder andere de volgende besluiten genomen:

Uitbreiding obs West
Het college van B&W heeft een bouwvergunning afgegeven voor de uitbreiding van de openbare basisschool West in Capelle-West. Van de 12 noodlokalen zullen er 8 verdwijnen. Hiervoor in de plaats zal het bestaande gebouw aan de Jan de Geusrede worden uitgebreid.

Vergadering regioraad 10 juli 2002
Het college heeft gesproken over de agenda van de regioraad. Het college is van mening dat t.a.v. het punt commissie-indeling er geen behoefte is aan het instellen van een aparte overleglaag. Ook is het college van mening dat het programma van het DB op het onderdeel Verkeer te passief is. Capelle heeft bij het Kralingseplein, de ontsluiting van Rivium, een fors infrastructureel knelpunt. De wens is dat de stadsregio dit voortvarend oppakt.

Besluitvorming tijdens zomerreces
Het college heeft afspraken gemaakt over vervanging tijdens het zomerreces. De vergaderingen van het college gaan in deze periode in principe gewoon door.

Analyse jaarrekening 2001
Het college heeft kennisgenomen van de uitkomsten van de nadere analyse van de jaarrekening 2001 ten opzichte van de ramingen. Het college heeft besloten deze informatie ter kennis te brengen van de raadsleden door de stukken ter inzage te leggen bij de mededelingen aan de commissie Middelen.

Procedureregels voor de verkoop van 40 middeldure woningen in Fascinatio
Het college heeft besloten afspraken te maken met de verkopende partijen over de verkoop en toewijzing van 40 woningen met een verkoopprijs van maximaal 176.974 euro in de wijk Fascinatio.

Beantwoording brief stichting Kulmiye
Het college heeft besloten de stichting Kulmiye te informeren dat de gemeente geen steunbetuiging zal sturen aan een in Capelle woonachtig Somalisch gezin dat uitgeprocedeerd is. Het asielbeleid van het rijk staat in Capelle niet ter discussie.

Projecten tijdelijke stimuleringsmaatregel vrijwilligerswerk Naar aanleiding van de instemming van het ministerie van VWS met de globale aanvraag in het kader van de Tijdelijke stimuleringsmaatregel vrijwilligerswerk (Groenmangelden) heeft het college besloten een definitieve aanvraag te doen met een uitgewerkt projectplan.