GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 9 juli 2002 18:33
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -=
-

Paul Rosenm=F6ller vraagt reactie Staatssecretaris op rapport over Arubaans= e overheid
http://www.groenlinks.nl/partij/2dekamer/vragen/64000565.html ( 9 juli 2002)

Kamervraag

1) Heeft u kennis genomen van het rapport van de Waarheidscommissie op Arub= a getiteld: 'Een kwestie van mentaliteit, Bestuur en integriteit op Aruba?'
2) Is hier naar uw oordeel sprake van een objectief en evenwichtig onderzoe= k waarbij in volstrekte onafhankelijkheid een politieke opdracht, gesteund = door de meerderheid van de Staten, is uitgevoerd?

3) Het rapport spreekt niet alleen van ondoelmatig overheidshandelen maar o= ok van 'een groot aantal projecten van de afgelopen jaren toont op zeer gro= te schaal onrechtmatig overheidshandelen aan'. Wat is uw oordeel over deze = harde oordelen in het rapport over het Arubaanse overheidsoptreden?
4) De Commissie velt ook een hard oordeel over de Koninkrijksregering. De C= ommissie schrijft dat zij de handelswijze van de koninkrijksregering volstr= ekt onbegrijpelijk vindt en in strijd met artikel 43 van het Statuut van he= t Koninkrijk.
Deelt u de kritiek op de Koninkrijksregering van de Commissie? Zo ja, op welke punten, zo nee, waarom niet?

5) Deelt u de opvatting dat het toch merkwaardig is dit onderwerp als een s= trikt Arubaanse gelegenheid af te doen, nu er in de afgelopen jaren bij de = bespreking van het rapport de Ruiter en het rapport Calidad ook in Koninkri= jksverband veel aandacht is geweest voor de kwaliteit en deugdelijkheid van= het bestuur op Aruba?

6) Wilt u deze vragen binnen een week beantwoorden?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -=
-