Gemeente Velsen

Velsen, 1 juli 2002

Vertrek Gemeentesecretaris

Frans Zantkuijl, gemeentesecretaris van Velsen, gaat per 1 september 2002 voor zichzelf beginnen als interim-manager. Hij zal zich aansluiten bij een bureau voor interim-management. De heer Zantkuijl heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij na verloop van tijd de overstap naar het bedrijfsleven zou willen maken.

In Velsen is Frans Zantkuijl nu vier jaar gemeentesecretaris. In deze vier jaar is vooral, na een ingrijpende reorganisatie, de bedrijfsvoering binnen de organisatie met inzet van alle betrokkenen verbeterd en is het klimaat binnen de ambtelijke organisatie opener geworden. Deze inspanningen zijn niet zonder meetbaar resultaat gebleven. Uit klanttevredenheidsonderzoek blijkt dat de waardering van de burger voor de ambtelijke dienstverlening in algemene zin positiever is geworden. Overigens gaat het proces van professionalisering van de organisatie gestaag verder. Het terugdringen van een, ook door een extern bureau gemeten, te hoge werklast en het nemen van maatregelen om een op onderdelen te krappe personele bezetting op te heffen, zal ook de komende tijd nog alle aandacht vergen.

Frans Zantkuijl (55 jaar) legt de functie van gemeentesecretaris/ waarnemend raadsgriffier neer na ruim 18 jaar ambtelijke eindverantwoordelijkheid in achtereenvolgens de gemeente Heemskerk, het Gewest Brabant-Noordoost en de gemeenten Oss en laatstelijk Velsen.

Zijn intentie is om de rijkelijk opgedane ervaring in die reeks van jaren, via de inzet als interim-manager, nu ten dienst te stellen van wisselende posities en op projectmatige basis.

De afscheidsreceptie van Frans Zantkuijl zal plaatsvinden op woensdag 28 augustus 2002, van 15.30 uur tot 18.00 uur in de Burgerzaal van het Stadhuis Velsen.