Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 9-07-2002 Persbericht District Den Bosch

PLAATS ONGEVAL VERLATEN, ONDER INVLOED EN VERZET

Maandagavond is in zijn woonplaats `s-Hertogenbosch een 24-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht op de Leuvenstraat als bestuurder van een personenauto een aanrijding te hebben veroorzaakt met een andere auto en vervolgens de plaats van het ongeval te hebben verlaten zonder zijn identiteit kenbaar te hebben gemaakt. Op aanwijzing van getuigen, die na het ongeval twee personen uit de auto zagen stappen en weg zagen lopen kon de politie de verdachte in de omgeving aanhouding. De verdachte heeft kort na zijn aanhouding kennelijk kans gezien om telefonisch zijn familie te waarschuwen. Binnen korte tijd bemoeide zich namelijk meerdere personen met de aanhouding en werden de politiemensen belet in hun handelen. Het raakte zelfs tot een behoorlijk handgemeen tussen de agenten en een aantal familieleden van de verdachte. Een van de agenten is tot twee keer toe geraakt door enkele door de verdachte uitgedeelde kopstoten. Hij liep daarbij echter geen letsel op. Een andere agent werd, terwijl hij bezig was de aangehouden verdachte in bedwang te houden, tegen de rug geschopt of geslagen door een 18-jarige broer van die verdachte. Nadat enkele extra opgeroepen politiemensen ter plaatse waren gekomen kon het verzet worden gebroken en is de verdachte overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij behoorlijk diep in het alcoholglaasje had gekeken. Een aantal familieleden van de verdachte kwam korte tijd later op het politiebureau om opheldering vragen. Onder hen bleek de 18-jarige broer van de verdachte te zijn die alsnog kon worden aangehouden terzake het beletten en belemmeren van de politiehandelingen en mishandeling. Beiden zijn inverzekering gesteld. Gisteravond zijn op de Antwerpsestraat twee mannen aangehouden voor het doorrijden na aanrijding. De bestuurder van de auto bleek zwaar onder invloed van alcohol.

ZWAAR GEWONDE BIJ AANRIJDING

Maandagmiddag raakte bij een aanrijding een 19-jarige man uit `s-Hertogenbosch ernstig gewond. De man fietste op de kruising Orthenseweg / Aartshertogenlaan toen hij werd geschept door een bus. Vermoedelijk reed de fietser door rood licht.

GEWONDE BIJ AANRIJDING

Gisteravond raakte een 18-jarige man uit Rosmalen gewond. De man fietste op de Raadhuisstraat in Rosmalen waar hem geen voorrang werd verleend door een tegen het verkeer in rijdende scooter. De fietser is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

BEDREIGING

Dinsdagmorgen is een 24-jarige inwoner van `s-Hertogenbosch aangehouden voor bedreiging van zijn 21-jarige ex-vriendin. De man kon niet verkroppen dat de vrouw de relatie had beëindigd en zocht de vrouw op haar werk, in een winkel aan de Rompertpassage. Daar uitte hij verschillende bedreigingen aan het adres van de vrouw. De man is door de politie ingesloten.

GEWAPENDE OVERVAL

Dinsdagmiddag is door twee onbekende negroïde mannen een gewapende overval gepleegd op een drogisterij aan de Ploossche Hof in `s-Herrtogenbosch. Voor zover bekend waren de mannen ongemaskerd en was een van hen in het bezit van een vuistvuurwapen. Zij bedreigden een vrouwelijk personeelslid en dwongen haar geld af te geven. Na de overval zijn beiden gevlucht in onbekende richting. Niet bekend is of zij met een vervoermiddel zijn gearriveerd en of weggevlucht. De politie verzoekt getuigen die rond kort na een uur vanmiddag iets van de overval hebben gezien dan wel de mogelijke overvallers hebben gezien in of nabij het winkelcentrum de Ploossche Hof contact op te nemen met het politieteam Noord-West in Den Bosch. Tel. 0900-8844