Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 9-07-2002 Persbericht district De Leijgraaf

AANGEHOUDEN

Vanmorgen heeft de politie een 19-jarige Udenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 23-jarige Udense vriendin in het recente verleden meerdere keren ernstig te hebben mishandeld. Ook zou hij haar met de dood hebben bedreigd.

AUTOMOBILIST MISHANDELD

Maandagavond is op de Dorpenweg in Reek een 37-jarige automobilist uit Helmond mishandeld. De man reed met zijn auto over genoemde weg en haalde een auto met aanhanger met daarop een motorboot in. Hij kwam vervolgens achter een andere personenauto te rijden, waarvan de bestuurder kennelijk telefonisch in verbinding stond met de bestuurder van de auto met aanhanger. De bestuurder van de voor hem rijdende auto trapte plots op de rem waardoor ook de Helmonder moest stoppen. De bestuurder van de voor hem tot stilstand gekomen auto stapte uit, opende het portier van de auto van de Helmonder en gaf hem onmiddellijk enkele vuistslagen in het gezicht. Getuigen hebben kans gezien om de kentekens op te schrijven. De politie onderzoekt de zaak.

AUTOMOBILIST BEDREIGD

Dinsdagmiddag is een 20-jarige automobilist uit Keldonk bedreigd door een een hem onbekende automobilist. De Keldonker reed met zijn auto over de Ypelaar in Veghel, komende uit de richting van de Melisselaar. Bij een wegversmalling middels bloembakken kwam er uit tegengestelde richting een personenauto van het Mercedes. Beide konden niet vooruit omdat zij elkaars weg blokkeerden. Nadat beiden elkaar eerst enige tijd aan hadden gekeken besloot de bestuurder van de Mercedes een stukje terug te rijden. Dat deed hij niet ver genoeg zodat de man uit Keldonk er nog niet door kon. Dat maakte hij duidelijk middels handgebaren. De bestuurder van de Mercedes stapte daarna uit zijn auto en trok het portier van de andere auto open. Hij bedreigde de Keldonker enkele keren door te zeggen dat hij hem een blauw oog zou slaan. Daarna stapte hij weer in reed nog een stukje achteruit waarna de Keldonker zijn weg kon vervolgen.