Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom dinsdag 9 juli 2002

Datum: 9/7/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Aanhoudingen wegens overtreding Opiumwet
Op maandag 8 en dinsdag 9 juli 2002 is een aantal personen aangehouden terzake overtreding van de Opiumwet. Op de Rooseveltlaan bleek tijdens een verkeerscontrole een tweetal Belgen in het bezit te zijn van totaal 19 gram soft drugs. Zij hadden de drugs in een coffeeshop aan het St. Catharinaplein te Bergen op Zoom gekocht voor 100 euro. De transactie die zij kregen van 170 euro werd direct betaald. Doordat een coffeeshop aan het Korenbeursplein te Bergen op Zoom in verband met vakantie gesloten is, zijn drugrunners actief om in de omgeving van de coffeeshop hun waar aan de man de brengen. Aangezien dit veel overlast bij de omwonenden veroorzaakt, wordt in de omgeving van het Korenbeursplein door de politie een extra oogje in het zeil gehouden. Er werd op maandag 8 en dinsdag 9 juli 2002 dan ook een tweetal drugsrunners aangehouden die respectievelijk 103 gram en 83 gram soft drugs bij zich hadden. Zij hebben hiervoor een proces-verbaal gekregen. Bij een routinecontrole in een coffeeshop aan het St. Catharinaplein werden 683 gram soft drugs aangetroffen in plaats van de toegestane 500 gram. De drugs werden inbeslaggenomen en de eigenaar kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Vijf personen aangehouden voor diefstal uit benzinestation Vanuit een benzinestation langs de A58 werd in de vroege dinsdagmorgen rond 5.00 uur door een vijftal inzittenden van een blauwe VW golf een aantal artikelen meegenomen zonder deze te betalen. De 23-jarige A.A., de 20-jarige O.A., de 22-jarige H.Y. en de 21-jarige T.K, allen afkomstig uit Dordrecht en de 21-jarige M.A. uit Roosendaal werden in Roosendaal aangehouden en ingesloten. De heren zijn inmiddels met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Aanhouding wegens onverzekerd rijden zonder rijbewijs De 20-jarige Bergenaar M.K. werd maandagavond omstreeks 21.30 uur betrapt terwijl hij in een auto reed en niet in het bezit is van een rijbewijs. De auto bleek ook niet verzekerd en APK gekeurd te zijn.

Jeugd sticht brandje
Onder de Olaf Palmebrug in Bergen op Zoom heeft jeugd maandagavond rond 20.30 uur brand gesticht. Bleek dat daar sinds ruim een jaar een hoop onbezorgd reklamemateriaal verstopt werd. Deze stapels folders zijn in brand gestoken. De brandweer had enige moeite om de brand te blussen. De daders werden niet meer aangetroffen.

TEAM HALDERBERGE

Inbraak gemeentehuis Halderberge
Afgelopen maandagnacht is ingebroken in het gemeentehuis van de gemeente Halderberge. Omstreeks 01.50 uur is het inbraakalarm van het gemeentehuis afgegaan. Toen de politie ter plaatse kwam bleek er te zijn ingebroken op de afdeling Financiën. Men heeft de toegang verkegen door het forceren van een raam. Uit de kluis is een geldbedrag ontvreemd. Door de technische recherche is een onderzoek ingesteld. Direct na het ontdekken van de inbraak is de ruime omgeving afgezocht op mogelijke daders. Hierbij is een politiehond ingezet; helaas echter zonder resultaat.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM

Winkeldievegge aangehouden
Op maandag 8 juli werd in een schoenenzaak aan de Laan van Brabant de 27-jarige vrouw N.M. uit Roosendaal aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw liep met schoenen die zij niet betaald had de winkel uit, waarna zij werd aangehouden door een beveiligingsbeambte en vervolgens door de ter plaatse gekomen politie werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De vrouw is later heengezonden en zal een proces-verbaal ontvangen.

Zakkenrollerij
De politie nam de aangifte op van zakkenrollerij. Een 42-jarige inwoonster van Roosendaal werd maandagmiddag in winkelcentrum De Roselaar bestolen van haar portemonnee.