Gemeente Amersfoort

Gemeente Amersfoort en Connexxion ondertekenen concessie Gemeentelijke aanbesteding openbaar vervoer een feit

datum: 8 juli 2002

Op dinsdagmiddag 9 juli ondertekenen de heer H. Brink, wethouder van verkeer en de heer
C. Anker lid van de Raad van Bestuur van Connexxion de 'Concessie Stadsdienst Amersfoort 2003 - 2008'. Hiermee is de openbare aanbesteding van het openbaar vervoer in Amersfoort een feit. De ondertekening vindt plaats na afloop van het wekelijkse persgesprek om 17.00 uur in de collegekamer op het Stadhuis. U bent van harte uitgenodigd om bij de ondertekening aanwezig te zijn.

Op de Amersfoortse aanbesteding hebben de vier grootste Nederlandse vervoerders gereageerd met een offerte. Connexxion openbaar vervoer N.V. kwam na een kwantitatieve en kwalitatieve beoordeling van de offertes als economisch meest voordelige aanbieder uit de procedure naar voren.
De concessie gaat in op 15 december van dit jaar. Dit is ook het moment dat de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen ingaat.

Stadsdienst
Op 17 mei jongstleden werd bekend gemaakt dat vervoersbedrijf Connexxion als eerste kandidaat uit de openbare aanbestedingsprocedure was gerold. Nadere concessiebesprekingen hebben uiteindelijk geleid tot en een gedetailleerde invulling van de stadsdienst. De overeenkomst met Connexxion bevat een uitgebreid vervoer- en marketingplan, toegesneden op alle wensen en eisen van de opdrachtgever en de klanten in Amersfoort. Zo garandeert zij een aanzet tot groei van het aantal reizigers met 2 procent per jaar.

Interwijkverbinding
Er wordt een breed netwerk van interwijkverbindingen gerealiseerd en een uitgebreid aansluitplan tussen bussen onderling en de treinen moet overstappen op de trein gemakkelijk maken. Een Citybus biedt de inwoners van de noordelijke wijken na de ochtendspits een rechtstreekse verbinding met het centrum van de stad. Inwoners van Vathorst kunnen ook van deze Citybus gebruik maken.