INTERNET STREAMING MEDIA

Internet Streaming Media Alliance houdt Europese forumbijeenkomst

Zevende forumbijeenkomst bij Philips Elektronica in Eindhoven brengt de hoofdrolspelers in streaming media bij elkaar

Silicon Valley, California - De Internet Streaming Media Alliance (ISMA), een wereldwijde organisatie bestaande uit industry leaders in content management, distributie-infrastructuur en streaming media, houdt haar eerste forumbijeenkomst buiten de Verenigde Staten. De bijeenkomst zal plaatsvinden op 10 en 11 juli in Eindhoven. De ISMA ondersteunt en draagt bij aan de ontwikkeling van toepasselijke specificaties en internationale normen en stimuleert tegelijkertijd de ontwikkeling van de ISMA-specificatie en de interoperabiliteit van producten. Organisaties, bedrijven en pers met interesse voor de activiteiten van de ISMA kunnen voor meer informatie kijken op http://isma.tv/nextforum/.

Deze bijeenkomst wordt gehouden bij Philips, een van de oprichters van de ISMA, en een speler op wereldniveau op het gebied van consumentenelektronica, elektronische componenten, medische systemen en verlichting. Philips, dat nu zijn hoofdkwartier heeft in Amsterdam, werd 111 jaar geleden opgericht in Eindhoven, de stad die een belangrijk knooppunt blijft vormen in de wereldwijde bedrijfsactiviteiten van Philips.

'ISMA is een mondiale organisatie met leden uit de hele wereld. De Europese forumbijeenkomst van dit jaar is van groot belang voor de promotie van streaming media,' zegt Tom Jacobs, president van ISMA. 'Deze forumbijeenkomst is zowel voor bestaande als voor toekomstige leden de mogelijkheid om samen te komen ten einde een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de ISMA-specificaties.'

'Streaming media is voor Philips een strategische noodzaak, omdat onze MP4Net bedrijfsunit vooroploopt in deze markt, en het lag gewoon voor de hand dat wij een van de oprichters van de ISMA waren,' zegt Rob van Oostenbrugge, een van de Executive Vice Presidents van de divisie Consumentenelektronica van Philips. 'Wij zijn blij dat deze eerste Europese bijeenkomst bij ons wordt georganiseerd en dat de belangrijkste deelnemers in deze bedrijfstakken hier in Eindhoven bij elkaar komen, de plaats tenslotte waar Europa's grootste bedrijf in consumentenelektronica werd opgericht.'

Tijdens deze bijeenkomst zal er significant vooruitgang worden geboekt wat betreft de afronding van de DRM-specificatie. De huidige leden hebben de mogelijkheid om aanpassingen aan te brengen en ideeën aan te dragen.

Omtrent ISMA

De Internet Streaming Media Alliance is een non-profit corporatie die werd opgericht door Apple (AAPL), Cisco Systems (CSCO), IBM (IBM), Kasenna, Inc., Philips (PHG) en Sun Microsystems (SUNW) en die is gericht op de aanvaarding door de markt van een internationale, alomtegenwoordige open implementatie-specificatie voor streaming rich media over het Internet Protocol (IP), die staat voor schaalbaarheid, gebruiksgemak en doelmatigheid. De ISMA is een alliantie van diverse vertegenwoordigers uit de wereld van streaming workflow. Naast de oprichters zijn de volgende bedrijven lid van de ISMA: AOL Time Warner Inc., Analog Devices, Bitband, Dolby Laboratories, Entriq, Envivio, France Telecom, Fraunhofer Institute, Hitachi, IndigoVision, Inktomi, iVast, Lucent Technologies, Nagravision, National Semiconductor, NeoMagic, Network Appliance, ObjectVideo (voorheen DiamondBack Vision), Oki Electric Industry Co., Ltd., On2 Technologies, Optibase, Panasonic AVC Laboratory Co., Serome Technology, Sigma Designs, Sony, SRI International/Sarnoff, Streaming21, Telecom Italia Lab, Thomson Multimedia en Volera. Aanvullende informatie en een volledige ledenlijst staan op www.isma.tv.

N.B.: Alle hierin genoemde handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.

Website: http://isma.tv/nextforum

Website: http://www.isma.tv

Contactpersoon: Jennifer Ackman van Edelman Public Relations Worldwide
voor ISMA,

+1-650-429-2758, of jennifer.ackman@edelman.com



18 jun 02 09:03