Ingezonden persbericht


Canon Europe benoemt Takashi Saito tot vice president

Hoofddorp, 9 juli 2002 -- Canon Europa heeft Takashi Saito benoemd tot vice president van Canon Europe. Takasi Saito zal in zijn nieuwe functie leiding geven aan het zeer succesvolle onderzoeks- en ontwikkelingsteam van Canon, dat jaarlijks meer patenten laat registreren dan elk ander bedrijf in Europa

Takashi Saito brengt een schat aan ervaring met zich mee. Hij was de afgelopen 35 jaar werkzaam op de afdeling voor onderzoek en ontwikkeling van Canon Incorporated. In deze periode heeft hij zichzelf ontwikkeld tot een specialist die niet alleen goed is in het ontwikkelen van grensverleggende technologieën, maar ook in het vervolgens succesvol op de markt brengen van deze technologieën.

Takasi Saito is van oorsprong ingenieur van beroep en zijn carrière wordt gekenmerkt door veel producten die voor het eerst op de markt werden gebracht. Vanaf zijn indiensttreding in 1967, werkte Saito intensief aan de ontwikkeling van het kopieerapparaat. Later maakte hij deel uit van het team dat de eerste geavanceerde laserprinter op de markt bracht. In 1989, werd hij gepromoveerd tot Canon group executive en in 1991 werd hij een van de directeuren van Canon Incorporated.

Nadat hij, begin jaren negentig, leiding had gegeven aan de succesvolle introductie van de eerste Bubble Jet BJ10 printerserie, werd Saito benoemd tot de eerste CEO van het Bubble Jet segment. In januari 2000 sloeg hij een nieuwe weg in, door het hoofd te worden van een nieuw bedrijfsonderdeel dat zich richtte op de ontwikkeling van een internetstrategie voor het bedrijf.

De benoeming van Saito toont aan dat Canon Europe waarde blijft hechten aan innovatie en voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling die de kern vormen van de groeistragie van Canon. In 2001 investeerde Canon ruim zeven procent van de netto omzet in onderzoek en ontwikkeling.

Hajime Tsuruoka, CEO en president van Canon Europe zegt: "Canon Europe zal sterk kunnen profiteren van de zeer uitgebreide kennis van zowel onderzoek als product-ontwikkeling van Takashi Saito. Die kennis is onmisbaar aangezien innovatie de kern vormt van onze toekomststrategie." Takasi Saito, vice president van Canon Europe zegt: "Ik ben erg te spreken over het vooruitzicht om te gaan werken met zo´n innovatief team, vooral in Europa omdat ze er creatief zijn en we het beste kunnen halen uit de diverse culturen. Toonaangevende technologie, ondersteund door veel enthousiasme, toewijding en capaciteiten, zijn eigenschappen die ons zullen helpen ons doel te bereiken."

Canon Europe
Canon Europe is een divisie van Canon Inc. Japan, een toonaangevende en innoverende leverancier van beeldverwerkings- en
informatietechnologie-oplossingen voor de consumentenmarkt en de zakelijke markt.

Canon Europe richt zich op twee duidelijk gedefinieerde markten: Business Solutions (netwerkapparatuur: oplossingen voor fotokopie, printer, scanner en fax), en Consumer Imaging (Input Solutions: fotografische apparatuur, bestaande uit analoge en digitale camera's en camcorders, en Output Solutions: Bubble Jet en andere printers).

Canon Europe levert bovendien Industrial Products, waaronder lenzen voor televisiecamera's, en semiconductors en medische apparatuur.

Canon Europe biedt werk aan meer dan 12.000 mensen in 19 landen.

Meer informatie
Voor aanvullende informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Lubbers & De Jong, Yvon Reitsma, (020) 421 05 65.

Persinformatie:
Canon Nederland N.V.
Henk Steenbergen
Manager Corporate Communications
Neptunusstraat 1
2132 JA Hoofddorp
Tel.: (023) 567 02 36
Email h.steenbergen@canon.nl