Gemeente Hoogeveen


---

9 juli 2002

Middenveldtentoonstelling woensdag van start

Een tiental oldtimers zal woensdagavond de start van de Middenveldtentoonstelling in Pesse opluisteren. De activiteiten vormen het begin van de grote landbouwtentoonstelling op het Manegeterrein aan de Oostering. Na de ontvangst van de Fiets 4 Daagse staat Pesse vier dagen lang - van woensdagavond tot zaterdagavond - in het teken van de Middenveldtentoonstelling.

Het oplaten van ballonnen is omstreeks kwart over acht woensdagavond het officiële startsein. Na een optreden van Muziekvereniging Irene uit Nieuweroord en een menshow gaat het vanaf 21.00 uur in optocht door het dorp. Naast de oldtimers rijden in de stoet ook kinderen met versierde fietsen mee. Om 22.00 uur is het vuurwerk op het tentoonstellingsterrein.

De donderdag staat geheel in het teken van de paarden- en schapenkeuring. 's Avonds spelen teams uit de voormalige vijf gemeenten van het Middenveld om de Middenveldbokaal. Dat gebeurt in de feesttent op het terrein en in dorpshuis De Wenning. Klaverjassen, darten, sjoelen, klootschieten, schaken, dammen en bridgen zijn de onderdelen.

Op vrijdag is er vanaf 16.00 uur dressuur en springen voor landelijke ruiters in de B-klasse. 's Avonds is er een grote disco in de feesttent. Van 20.00 tot 21.30 uur voor de jongere kinderen, vanaf 22.00 uur voor alle leeftijden.

Op de afsluitende zaterdag is het nationaal concours hippique met springen, tuigpaarden, tandems, tweespannen en menwedstrijden. Om 21.00 uur start in de feesttent een groot smartlappenfestijn met De Zingende Fresia's, Jacques Herb, Arne Jansen en Gewoon Jansen. Toegangskaarten voor de smartlappenavond kosten in de voorverkoop 8 euro, aan de tent 10 euro.

© Copyright Gemeente Hoogeveen