Gemeente Albrandswaard


Bouw nieuw schoolgebouw in Portland van start

Woensdag 10 juli om 13.00 uur verricht wethouder Erwin de Jongh de eerste handeling in het bouwproces ten behoeve van het semi-permanente schoolgebouw in de wijk Portland. De feestelijke start van de bouw vindt midden in het weiland plaats, net voorbij de Hoven.

De handtekeningen onder het contract tussen de gemeente Albrandswaard en de bouwer, SMT-bouw uit s Hertogenbosch zijn nog maar net droog of de bouw gaat al van start. Het ligt in de planning dat het nieuwe schoolgebouw in januari 2003 officieel wordt geopend, waarna leerlingen van de basisscholen De Grote Reis (RK-Dalton), PC-basisschool Het Lichtpunt en obs Portland het nieuwe gebouw betrekken. Portefeuillehouder Leefbare gemeente, Erwin de Jongh, zal op ludieke wijze een begin maken met de bouwactiviteiten. Alle betrokken partijen zijn aanwezig om dit heuglijke feit mee te maken.

De gemeente is blij dat er al zo snel wordt begonnen met de realisatie van het nieuwe schoolgebouw. Omdat de aanwas van de bevolking in Portland snel toeneemt is er behoefte aan uitbreiding van de scholen. Op de plek waar over twee jaar het definitieve schoolgebouw wordt gerealiseerd komt nu het semi-permanente schoolgebouw, dit gebouw blijft zeker 15 jaar dienst doen naast het permanente schoolgebouw.