ING Groep

Persbericht

Amsterdam, 10 juli 2002

ING Direct verwelkomt 4 miljoenste klant

ING Direct maakt bekend dat zij haar 4 miljoenste klant heeft verwelkomd. In een periode van slechts vier maanden, van maart tot en met juni 2002, is ING Direct erin geslaagd wereldwijd 1 miljoen nieuwe klanten aan te trekken.

De 4 miljoenste klant heeft een Orange Account geopend bij ING Direct in Spanje. ING Direct Spanje is in mei 1999 van start gegaan en heeft momenteel ruim 500.000 klanten en EUR 4,8 miljard aan toevertrouwde middelen.

ING Direct is in mei 1997 in Canada van start gegaan en is momenteel eveneens actief in Spanje, Australië, Frankrijk, de Verenigde Staten, Italië en Duitsland (via DiBa). De strategie van ING Direct richt zich op financië ;le dienstverlening in grote, volgroeide markten tegen lage kosten. Klanten krijgen waar voor hun geld en uitstekende dienstverlening via call-centers en internet. Als startproduct gebruikt ING Direct een spaarrekening met een hoog rentetarief, zonder kosten en zonder minimuminleg. Wanneer het klantenbestand een zekere omvang heeft bereikt, worden naast de spaarrekening andere financiële producten aangeboden, zoals hypotheken, beleggingsfondsen, e-brokerage, pensioenen en levensverzekeringen.

Op 30 juni 2002 had ING Direct in totaal EUR 42 miljoen aan toevertrouwde middelen.

Informatie voor de pers:

Peter Jong, tel. (020) 541 5457