Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 10 juli 2002
·

Nep cv-monteur ontfutselt vrouw pincode Noordwijk
Een onbekende man die zich voordeed als c.v. monteur, wist op maandag 8 juli op slinkse wijze achter de pincode te komen van de bankrekening van een bejaarde vrouw uit het Jeroenspark. Eénmaal in het bezit van de pincode wist de man van haar rekening geld te halen. De vrouw heeft de pas inmiddels geblokkeerd. De vrouw kreeg die dag aan huis bezoek van de man. Hij vertelde de centrale verwarming te komen controleren. Dit liet de vrouw toe. In een onbewaakt ogenblik zag hij kans de pinpas van de vrouw te stelen. Even later werd de vrouw gebeld, vermoedelijk door dezelfde man, met de vraag of zij haar pincode zou willen doorgeven omdat zij een nieuwe pas zou krijgen. Hij zou van een bank zijn. De vrouw gaf de code af. Daarna kwam zij tot de ontdekking dat zij haar pas miste. Op het moment dat zij haar pas blokkeerde bleek er al een bedrag van af zijn gehaald. De politie waarschuwt voor dergelijke praktijken en geeft het advies om nooit de pincode aan iemand prijs te geven.

Inbraak in woning Leiden
Op dinsdag 9 juli werd er ingebroken in een woning aan de Schelpenkade. Een raam werd opengebroken. Uit de woning werd een dvd-speler, een videorecorder en een sporttas gestolen.

Man berooft van mobiel en geld Leiden
Een 18-jarige man uit Leiden werd op woensdag 10 juli kort na middernacht nabij de Zijlpoort belaagd door drie nog onbekende mannen. Zij eisten van de Leidenaar zijn geld en telefoon. Omdat hij niet direct meewerkte werd de Leidenaar vastgepakt, kreeg klappen en werd zijn telefoon, sleutels en geld afgepakt. Daarna renden zij weg in de richting van het centrum van Leiden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woningen Alphen aan den Rijn
In de middag van dinsdag 9 juli werd er ingebroken in twee woningen aan de Merelstraat. Deuren werden opengebroken. Uit de woningen zijn onder meer mobiele telefoons, een playstations, geld en videobanden gestolen.

Meisje loopt bij ongeval hoofdletsel op Nieuwkoop
Een 12-jarige meisje uit Nieuwkoop is op dinsdag 9 juli rond 17.15 uur op de Achttienkavels op haar fiets aangereden door een 20-jarige automobilist uit Mijdrecht. Het meisje liep daarbij hoofdletsel op. Zij is overgebracht naar het LUMC. Personeel van de traumaheli verleende assistentie. De weg is enige tijd afgesloten geweest voor alle verkeer. Het ongeval ontstond nadat het meisje vanuit een uitrit de weg op reed. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval.

Inbraak in woningen Lekkerkerk
In de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 juli werd er ingebroken in een woning aan de Molenwerf en de Prinsenhof. In beiden gevallen werd een deur opengebroken. Uit de woningen zijn onder meer een rijbewijs een paspoort, een kentekenbewijs, een autosleutel, een portemonnee met inhoud, een horloge en een mobiele telefoon gestolen.