IEX

Beurssite IEX.nl neemt DeBeurs.nl en BiB.nl over

AMSTERDAM - IEX.nl, het eerste en snelstgroeiende platform voor financiële informatie-uitwisseling in Nederland, neemt van grootaandeelhouder ShareCompany de collega websites DeBeurs.nl en BIB.nl over. De twee sites leveren gratis online-diensten aan beleggers. Eerder dit jaar acquireerde IEX al Beurz.nl en werd het ledenbestand van Gainz.nl toegevoegd aan dat van IEX.nl. De overname van de website past in de strategie van IEX om haar positie als grootste onafhankelijk platform voor beleggers in het Nederlandse taalgebied verder uit te bouwen.

Al met al behoort de combinatie van deze sites thans tot de grootste platforms op het Nederlandse web. De sites hebben tezamen ongeveer 15 miljoen pageviews per maand en 175.000 actieve gebruikers. Op het terrein van onafhankelijke beleggersinformatie is IEX.nl al meer dan een jaar marktleider. Haar leidende positie is met de overnames verder versterkt.

Eric Visser, directeur van IEX.nl is enthousiast over de nieuwe loten aan de stam van IEX.nl. 'Binnen IEX heeft het concept van onafhankelijke financiele opinies gekoppeld aan een sterke beleggerscommunity zich, getuige de sterke groei van het aantal leden, reeds bewezen. Met de toevoeging van DeBeurs.nl en BIB.nl krijgt de IEX-organisatie als geheel een nog breder platform.' Visser voegt toe: 'Deze investering past wat ons betreft ook in de overtuiging dat internet op het punt staat om door te breken als ideaal medium voor branding van allerhande producten.'

ShareCompany gaat zich helemaal toeleggen op de verkoop van haar kernproducten, ActivePlus, Ecovision ProTrader en Quintrics, koersinformatiesystemen voor de particuliere en professionele beleggers. ShareCompany blijft toegang houden tot DeBeurs.nl en IEX.nl om haar producten en diensten aan te bieden.

Financiële details van de transactie worden niet vrijgegeven.

Amsterdam, woensdag 10 juli 2002

Voor meer informatie
IEX.nl
Eric Visser
GSM: 06 - 55 304990

ShareCompany
Franz Schrandt
Tel: 033 - 450 50 85

Over IEX.nl:
IEX.nl is de grootste financiële community van Nederland met meer dan 108.000 leden. Op de website krijgen beleggers dagelijks scherpe adviezen en het allerlaatste nieuws. Via de forums kunnen IEX.nl leden met elkaar discussiëren. Verder biedt IEX.nl het grootste beursspel van Nederland - met bijna 10.000 deelnemers. Via de betaalde sectie IEX.nl Premium kunnen beleggers direct meekijken met handelaren op de vloer.

Over DeBeurs.nl en BIB.nl:
DeBeurs.nl en BIB.nl bieden de actieve particuliere belegger alle mogelijke gereedschappen voor het zo efficiënt mogelijk bespelen van de beleggingsmarkten. Het gaat vooral om snelheid en gemak. De meeste informatie heeft betrekking op koersen, nieuws, en research. Dit wordt aangevuld met columns en persberichten. Beide sites hebben gezamenlijk zo'n 80.000 abonnees.

Over ShareCompany:
ShareCompany is een van de toonaangevende leveranciers van koersinformatiesystemen binnen de particuliere en professionele beleggergemeenschap in Nederland. In het segment 'market data services', biedt ShareCompany haar afnemers de mogelijkheid voor snelle integratie van koersinformatie binnen reeds bestaande omgevingen zoals websites, corporate websites en intranets. De aandeelhouders van ShareCompany zijn het Zweedse Ecovision AB, het Duitse BIS ag en het in Nederland gevestigde Wolfbos BV.

10 jul 02 10:41