Actueel

Wraking kinderrechter afgewezen

Bron: Rechtbank Dordrecht

Datum actualiteit: 10-07-2002

Vandaag, 10 juli 2002, heeft de rechtbank Dordrecht uitspraak gedaan over het verzoek van Martin Huisman, de vader van Rochelle Rikkers, tot wraking van de kinderrechter mr. Moolenburgh-Pelser. Toewijzing van zo'n verzoek zou betekenen dat de gewraakte rechter de zaak niet langer mag behandelen.
Vorige week heeft de rechtbank onder voorzitterschap van mr. Moolenburgh een verzoek van de Jeugdbescherming Dordrecht behandeld om Rochelle definitief uit huis te plaatsen en te laten opnemen in een instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie.
Bij de openbare behandeling gisteren van het verzoek van Huisman bleek dat hij de kinderrechter beschuldigt van vooringenomenheid jegens hem, partijdigheid en het belemmeren van een eerlijk proces. De rechtbank, bestaande uit rechters die geen enkele bemoeienis met de zaak- Rochelle hebben gehad, heeft alle argumenten van Huisman om de rechter te wraken beoordeeld en verworpen. Het wrakingsverzoek is dus afgewezen. De uitspraak wordt gepubliceerd op de website van de rechtbank.
De uitspraak over het verzoek tot uithuisplaatsing van Rochelle staat gepland voor 13.00 uur vanmiddag.