Provincie Overijssel

Interne verbouwing voor museumkasteel Het Nijenhuis

De provincie Overijssel heeft een bouwaanvraag ingediend bij de gemeente Olst-Wijhe voor enkele interne verbouwingen in kasteel en museum Het Nijenhuis. Met deze aanvraag willen de provincie en de Hannema-de Stuers Fundatie het mogelijk maken om Het Nijenhuis beter af te stemmen op de huidige wensen en vereisten van een museumlocatie.

Bij de aanpassingen binnen het kasteel gaat het om verbetering van de sanitaire voorzieningen en de routing en verlichting in de museale ruimten. Daarnaast krijgt een deel van één van de bouwhuizen, dat nu wordt gebruikt als opslagruimte, een nieuwe functie. Deze gaat dienst doen als museumcafé en vergaderruimte. De oranjerie wordt geschikt gemaakt voor het geven van presentaties en kleine voorstellingen. In de bij het kasteel behorende schuur wordt een depot voor sculpturen gerealiseerd.

De nieuwe bouwaanvraag is een afgeslankte vorm van de eerder ingediende meer omvattende bouwaanvraag voor Het Nijenhuis, waarin ook nieuwbouw was voorzien. Zoals bekend gaat nieuwbouw niet meer door, nu uitbreiding in Zwolle is voorzien. Overleg met betrokkenen en belanghebbenden over de nieuwe bouwaanvraag heeft inmiddels plaatsgevonden en heeft niet geleid tot bezwaren tegen of wijzigingen in de voorgestelde plannen. De provincie en de Hannema-de Stuers Fundatie hopen binnenkort een positief besluit van de gemeente te ontvangen, zodat begin 2003 met de daadwerkelijke verbouw kan worden gestart.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

provincie Overijssel, Petra Timmer, telefoon 038 425 2318

Hannema-de Stuers Fundatie, afdeling pr & voorlichting, telefoon 0572 391434

Interne verbouwing voor museumkasteel Het Nijenhuis

Provinciale Staten stellen Regionaal Mobiliteitsfonds in

Toekomstbeeld polder Mastenbroek duidelijk via scenarios

GS stellen zes ton beschikbaar voor uitvoering digitale projecten

Otter terug in Nederland

Haalbaarheid regionaal bedrijventerrein Twente hoopgevend

Chloorproductie weg uit Hengelo

Spreidingsplan standplaatsen ambulances vernieuwd met miljoen euro provincie

Genomineerden voor Innovation Award bekend

© 10-07-2002 Provincie Overijssel