Korps: Flevoland, plaats: District Noord 10-07-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-5322 4343

Inbraken
URK Gisteren is bij de politie drie keer aangifte gedaan van woninginbraken op de Schelpenhoek. Vermoedelijk is bij deze woningen in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Daarbij is onder andere geld ontvreemd. De politie is ter plaatse geweest en heeft een onderzoek lopen naar een mogelijke verdachte of verdachtes. Voor informatie over inbraakpreventie kijk op www.politiekeurmerk.nl.

Alcohol
Dinsdagavond hield de politie Emmeloord op de Espelerlaan een 45-jarige automobilist uit Emmeloord aan voor het rijden onder invloed van alcohol. Op het bureau blies de man 315 ug/l. De bestuurder kreeg een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal.
Later die avond hield de politie Dronten op de Biddingringweg een 32-jarige bestuurder uit Biddinghuizen aan voor hetzelfde strafbare feit. Het resultaat van zijn blaastest was 275 ug/l. De 32-jarige kreeg een boete van 190 euro en is met een rijverbod van 1 uur heengezonden.
s Nachts hield de politie in Lelystad een 26-jarige Lelystedeling die slingerend op de Zuigerplasdreef reed, aan voor het rijden onder invloed. Op het bureau blies deze automobilist 625 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt en naar Justitie gestuurd. De inwoner van Lelystad is met een rijverbod van uur heengezonden.