KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie



---

NK Eventing in Breda

10-7-2002

Het aankomend weekend vindt het Nederlands Kampioenschap Eventing plaats in Breda. Dit NK loopt synchroon met de internationale tweesterren wedstrijd eventing die onderdeel uitmaakt van het evenement Breda Hippique. Een van de belangrijke kanshebbers op de titel is de 31-jarige Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen). Naber is de enige eventing-amazone die dit jaar in aanmerking komt voor de Wereldruiterspelen in het Spaanse Jerez de la Frontera. Met haar paard Private X-Press Kiwi reed zij onlangs als eerste Nederlandse de viersterren CCI van Badminton uit.

Behalve in de eventing (CCI**, ZZ en het Nederlands Kampioenschap) zijn er combinaties actief in het springen (nationaal, derby), dressuur (nationaal) en mennen (vierspannen: CAIO en CAIP en tweespannen: CAI-A).

Het NK begint op woensdag en donderdag met de dressuur. De cross-country zal vrijdag het hoogtepunt vormen voor de meer dan 65 deelnemers en het aanwezige publiek. Er is een nieuw en uitdagend parcours neergezet door parcoursbouwer Tony Mc Pherson. Voor het publiek zal de cross prima te volgen zijn omdat deze in een lus om het hoofdterrein is neergelegd. Het Nederlands Kampioenschap zal worden beslist op zaterdag als het laatste onderdeel, het springen, op het programma staat

Voor de vierspannen paarden staat er een landenwedstrijd op het programma. Zeven landen zijn in Breda vertegenwoordigd: Belgie, Duitsland, Nederland, Spanje, Zweden, Zwitserland en de Verenigde Staten. Elf Nederlandse vierspanrijders zullen in Breda aan de start verschijnen, waarvan drie menners deel uitmaken van het Nederlandse team.

Chef dequipe Jaap Boom heeft inmiddels de namen van de betreffende menners bekend gemaakt: Ijsbrand Chardon, Mark Weusthof en Harry de Ruyter zullen evenals in Aken Nederlands vertegenwoordigen.

De vierspanwedstrijd in Breda is één van de laatste krachtmetingen voor de Wereldruiterspelen van Jerez dit jaar in september.

Historie Nederlandse Kampioenen Eventing:

2001 Gert Naber

2000 Alice Naber-Lozeman

1999 Annemarie van Merkestijn

1998 Eddy Stibbe

1997 Eddy Stibbe

1996 Eddy Stibbe

1995 Eddy Stibbe

1994 Eddy Stibbe

Programma NK Eventing

Woensdag 10 juli dressuur eventing

Donderdag 11 juli dressuur eventing

Vrijdag 12 juli cross-country eventing

Zaterdag 13 juli springen eventing

Deelnemers NK Eventing:

Gert Boonzaaijer (Ederveen) Coral Estate Frisco, Coral Estate Ici Beau

Hillie Duivenkate (Enschede) Horstlindes Argitt XX

Jet Fuld (Bussum) Hot item

Jos Houben (Kapelle, BEL) Captain Out for the Day

Patrick Kuypers (Zweeloo) Hudsons Blue

Henk Jan Lozeman (Putten) Captain Corleone

Marieke Mulder (Holten) Equipes Crackerjack

Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) Private X-Press First, Private X-Press Royal Diplomacy

Phieleke Plijnaar (Groenekan) Nossis, Zavary

Wendela Schlimmer (Ede) Several

Adriaan Smeulders (Someren) Billy

Hanneke Verschuur (Zevenaar) Lodgers Donovan

Voor meer informatie : www.bredahippique.nl

Bron: KNHS/Christa van Duin