Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-07-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.00 uur

Jongen mishandeld

HOUTEN In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 juli is een jongen door twee mannen mishandeld.

Rond 00.30 uur wilde een 14-jarige jongen uit Houten met twee vriendjes gaan vissen bij het meertje aan de Rondweg. Terwijl zij daar zaten, kwamen twee mannen ieder op een Puch-bromfiets aanrijden. De mannen spraken het drietal aan en op een gegeven moment gooide één van hen de 14-jarige jongen in het water. Dit herhaalde zich enkele malen. Toen de 14-jarige jongen zich weer op de kant bevond, werd hij door de beide verdachten meerdere malen geschopt en geslagen.

Op hetzelfde moment kwam een politiewagen langsrijden. Eén van de vriendjes van de 14-jarige jongen, waarschuwde hen. Daar niet duidelijk werd wat er nu precies was gebeurd, werden de twee verdachten op dat moment niet aangehouden. Het gaat om een 28-jarige man en een 29-jarige man, beiden afkomstig uit Houten. Daar zij beiden dronken waren, werd tegen hen proces-verbaal voor openbare dronkenschap opgemaakt.

De 14-jarige jongen deed op dinsdagmiddag aangifte van openlijke geweldpleging. Tegen de beide verdachten wordt een onderzoek ingesteld. De jongen liep door de mishandeling licht letsel in zijn gezicht op.

Aanrijding

NIEUWEGEIN Op zaterdag 6 juli heeft een aanrijding tussen twee auto`s plaatsgevonden.

Rond 10.05 uur zag een 48-jarige vrouw uit Nieuwegein dat op de Tramstraat een automobilist met de spiegel van zijn auto tegen de spiegel van haar geparkeerde auto reed. Daarbij werd de spiegel van haar auto beschadigd. Zij zag dat de automobilist vervolgens doorreed.

De auto stopte verderop in de straat en de beide zoons (19 en 26 jaar) van de vrouw liepen naar de automobilist toe om de schade te regelen. Die reed aanvankelijk door, maar kwam vervolgens achteruit rijden. Daarbij reed hij bijna de 19-jarige man aan.

De bestuurder van de auto, een 38-jarige man uit Nieuwegein, verklaarde niets van de aanrijding gemerkt te hebben. Hij zei achteruit te zijn gereden omdat één van de beide mannen de achterruit van zijn auto had ingegooid. De achterruit van de auto bleek inderdaad kapot te zijn.

Daar er niet duidelijk is wat er precies gebeurd is, verzoekt de politie getuigen contact op te nemen met district Lekstroom, bureau Nieuwegein op telefoonnummer 0900-8844.

Fietser geslagen

SCHALKWIJK Op dinsdag 9 juli is een fietser door een bromfietser tegen zijn hoofd gestompt.

Rond 17.35 uur reed een 22-jarige man uit Schalkwijk met zijn fiets over de kruising Jonkheer Ramweg met de Wickenburgselaan. Daar kwam een bromfietser naast hem rijden en gaf de bestuurder hem kennelijk zonder enige aanleiding een harde stomp tegen zijn hoofd. Daarna reed de bromfietser verder. Door de stomp verloor de fietser zijn bril en hield een pijnlijk linkeroor aan de vuistslag over. Zijn bril raakte bij de val beschadigd.

De verdachte was een blanke jongen met licht blond haar. Hij droeg een donkere helm en reed op een blauw/grijze bromscooter. De politie stelt een onderzoek in naar deze mishandeling.