Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 10-7-02.

Leksteken autobanden.
Twee autobezitters deden gisteren via Internet aangifte van het feit dat in het afgelopen weekend banden van hun auto's waren lek geprikt. Op de Op ten Noortlaan moest een autoband eraan geloven. Op de Van Heeckerenlaan trof een autobezitter alle vier de banden leeg aan.

Inbrekers aangehouden.
Gisterenmorgen werden in een woning te Ede een 46 jarige vrouw en een 23 jarige man uit Ede aangehouden die in de nacht van maandag op dinsdag hadden ingebroken in een school op de Oude Kerkweg en in een voormalig schoolgebouw op de Veenderweg. In de school op de Oude Kerkweg stond de vrouw op de uitkijk, terwijl de man de school binnendrong door met een stoeptegel een ruit in te slaan. Er werd niets meegenomen. Wel werd flinke schade toegebracht door o.m. een chipknipopwaardeerapparaat van de muur te trekken. In het gebouw op de Veenderweg (Ericahorst) konden beide dieven wel flink hun slag slaan. Tientallen pakken koffie, postzegels en geld werden buitgemaakt. De verdachten hebben een bekennende verklaring afgelegd. Zij verklaarden gedwongen te zijn om te gaan inbreken om in hun drugsverslaving te voorzien. Een groot gedeelte van de buit is inmiddels boven water gekomen.

Verkeersongeval.
Gisterenavond verloor in een flauwe bocht naar rechts een 18 jarige automobiliste uit Ederveen de macht over het stuur en gleed recht doorgaande tegen een links van de weg staande boom. De vrouw , evenals een inzittende vrouwelijk familielid (leeftijd op heden onbekend) werden met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De auto moest zwaar beschadigd worden weggetakeld.

Aanrijding met zwijn.
Een 50 jarige automobilist uit Zuidwolde bekwam gisterenavond op de Apeldoonseweg schade aan zijn auto, toen ter hoogte van de Hartenberg een wild zwijn de weg overstak. De bestuurder kon het beest niet meer ontwijken, waarna een aanrijding volgde. Het zwijn heeft de botsing niet overleefd.

Einde berichten.

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286