Gemeente Duiven


Nieuwsberichten

07/10/2002

Wijzigingen Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Duiven

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad van Duiven in zijn vergadering op 1 juli j.l. twee wijzigingen van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Duiven 1998 (APV) heeft vastgesteld.

De eerste wijziging is dat er een nieuw artikel 2.4.24 aan de APV is toegevoegd. De tekst van het artikel luidt: "Degene die de zorg heeft voor een dier, moet voorkomen dat dit voor een omwonende of overigens voor de omgeving hinder veroorzaakt". Het artikel is toegevoegd omdat er regelmatig geluids- en stankoverlast van met name honden wordt gemeld, zonder dat daar tot nu toe adequaat tegen kon worden opgetreden.

De tweede wijziging betreft een aanpassing van artikel 5.7.1. Door de aanpassing is het nu verboden om vuur te stoken voor koken, bakken en braden (barbecuen), voor zover dit plaatsvindt op of aan de weg. Onder het begrip 'weg' vallen ook stoepen, bermen, speelveldjes, plantsoenen en parken. Het artikel is aangepast om barbecuen in het Horsterpark tegen te gaan. Van het verbod kan een ontheffing worden verleend door het college van burgemeester en wethouders. Wilt u dus na de inwerkingtreding van deze wijziging barbecuen op of aan de weg, dan dient u hiervoor een ontheffing aan te vragen bij het college. Als u op uw eigen terrein barbecuet en u zorgt dat er geen gevaar is voor de omgeving geldt het verbod niet.

De wijzigingen van de APV zullen in werking treden zes weken na deze bekendmaking, d.d. 21 augustus 2002. Ze liggen ter inzage in het gemeentehuis van Duiven, bij de afdeling Algemene Zaken, onderdeel Bestuurszaken.