Gemeente Moerdijk


GEDEPUTEERDE STATEN KENNEN GEEN SUBSIDIE TOE VOOR HET PROJECT ZOETENDAAL
Gemeente onderzoekt mogelijkheden Zoetendaal zonder subsidie

Het plan "Herstucturering Zoetendaal" verkeert nog steeds in de initiatieffase. Op 20 december 2001 heeft de raad opdracht gegeven om het basisplan Zoetendaal los van een eventuele toekenning van een ISV-subsidie, nader uit te werken. ISV staat voor Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing. Inmiddels is definitief duidelijk dat Gedeputeerde Staten geen ISV subsidie beschikbaar stellen voor Zoetendaal.

De volgende drie overwegingen waren hiervoor doorslaggevend:
* In het basisplan was onvoldoende ingegaan op de milieuaspecten (geluid en bodem).

* Er is een te optimistische prognose om de planologische procedure eind 2003 afgerond te hebben.

* Het ontbreken van een precieze financiële onderbouwing (tekorten en dekkingen) wordt gezien als een groot tekort.

Met de afwijzing van de subsidie wordt het verwachte berekende negatieve saldo van 2.723.000,00 niet gedekt door de overheid. Toch blijft de vraag van de gemeenteraad gehandhaafd. Lever de verdere uitwerking van het "basisplan (visie) van de herstructurering van Zoetendaal".

Het basisplan geeft, op enkele wijzigingen na, een fraai, compleet programma van eisen om het herstructureringsplan Zoetendaal, verder uit te werken. Het college van Burgemeester en wethouders heeft vanmorgen besloten dit te doen aan de hand van het volgende model.

Het basisplan zal op de markt worden uitgezet om zodoende inzichtelijk te krijgen welke mogelijkheden ontwikkelaars zien in Zoetendaal.

Laatst gewijzigd 10 juli 2002