Politie Amsterdam-Amstelland

Dode in water blijkt toerist
10-7-2002. Gisteravond rond kwart voor elf is in het water van het Open Havenfront het stoffelijk overschot aangetroffen van een sinds vrijdagavond vermiste Engelse toerist. Het betreft een 26-jarige man uit het Engelse plaatsje Brigg. Vanmiddag zal sectie plaatsvinden om de doodsoorzaak vast te stellen. Het onderzoeksteam heeft geen indicatie dat er sprake is van een misdrijf. De familie is in kennis gesteld van het aantreffen.


---

Coffeeshop-controle
10-7-2002. Het Horeca Interventie Team (HIT) van de politie heeft gisteravond tijdens een routine controle bij een coffeeshop in De Pijp te veel voorraad aangetroffen. De handelsvoorraad van de shop is in beslag genomen.

Agenten controleerden de voorraad van de coffeeshop en vonden buiten de reguliere nog een verstopte voorraad, waarmee het toegestane maximum van 500 gram werd overschreden. De politie maakt proces-verbaal op. Een coffeeshop in het centrum kreeg een waarschuwing omdat er geen leidinggevende in de zaak aanwezig was. Beide incidenten worden gemeld aan het bestuur van de stadsdelen.


---

Kettingbotsing vrachtautos
10-7-2002. Gistermiddag rond vier uur reed een 50-jarige vrachtwagenbestuurder op een voorganger op de A10, net voor de Coentunnel richting Zaanstad. De chauffeur raakte hierbij beklemd in zijn cabine. Hij werd een nacht ter observatie in een ziekenhuis opgenomen. De A10 werd afgesloten en het verkeer omgeleid. Het overige verkeer heeft twee uur last gehad van deze aanrijding.


---

Dronken rijden: meteen betalen
10-7-2002. Een Zwitserse toeriste werd op de Tweede Oosterparkstraat betrapt toen zij dronken achter het stuur van haar auto zat. Surveillerende agenten kregen een melding dat een auto met buitenlands kenteken met hoge snelheid door de stad reed. Toen de auto was gelokaliseerd, werd deze aan de kant gezet. Al snel bleek dat de bestuurster te diep in het glaasje had gekeken. Toen de vrouw uitstapte zwalkte zij over de weg. In het bureau werd vastgesteld dat zij 1.8 promille alcohol in haar bloed had. Dit is bijna vier keer de toegestane hoeveelheid. De vrouw rekende meteen 800 euro af.


---

Vuurwapen bij verkeerscontrole
10-7-2002. De politie heeft gistermiddag tijdens een verkeerscontrole op de Insulindeweg een 21-jarige man gearresteerd die in het bezit was van een nepvuurwapen. Het nepwapen was niet van echt te onderscheiden. De politie controleerde de bestuurder van de auto tijdens een gewone verkeerscontrole. Toen de man zijn rijbewijs zocht in het dashboardkastje, zag een oplettende agent daar het wapen liggen. Bij het aanhouden van de verdachte verzette deze zich hevig. De politie gebruikte pepperspray om hem onder controle te krijgen. Het wapen is in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


---

Munitie in water Nassaukade
10-7-2002. Zondagmiddag zag een voorbijganger een hoeveelheid munitie liggen in het water van de Nassaukade. De politie heeft de munitie, bijna driehonderd stuks, uit het water opgevist. Gisteren hebben duikers van het arrestatieteam het water verder afgezocht. Er werd niets meer aangetroffen.


---

Vuurwapendrager aangehouden
10-7-2002. Gisterochtend tegen kwart voor elf zag een getuige dat een man een vuurwapen op de grond liet vallen in de Javastraat. Hij gaf het signalement telefonisch door aan de politie. Deze wist op de Zeeburgerdijk een 32-jarige verdachte aan te houden in het bezit van een vuurwapen. De man is ingesloten en wordt morgen voor een officier van justitie geleid.


---

Autodieven gepakt
10-7-2002. Gisterochtend rond kwart over vijf werden vier mannen van 36 tot 44 jaar aangehouden in verband met de diefstal van een personenauto. Een getuige zag een verdachte situatie waarbij vier mannen bezig waren bij een auto met een aanhanger waarop een andere auto stond. Deze bleek gestolen te zijn en was voorzien van valse kentekenplaten. De mannen vielen door de mand omdat de originele parkeervergunning achter de ruit zat. De verdachten zijn ingesloten. De auto is teruggegeven aan de eigenaar.


---