Ingezonden persbericht


Persbericht

E'SERV gebruiksvriendelijke planningsoftware voor technische- en onderhoudsdiensten

Gorinchem, woensdag 10 juli 2002 ­ Egemin heeft voor technische- en onderhoudsdiensten uit het MKB een eenvoudig planningsoftwarepakket ontwikkeld voor het complete onderhoudsbeheer. Het softwarepakket (E'SERV) is geschikt voor onder andere installatiebeheer, werkorderbeheer, planning van werkzaamheden, kostenregistratie en voorraadbeheer. E'SERV is een modulair planningspakket dat werkt in een standaard Windows omgeving. Door de eenvoud en flexibiliteit is het pakket makkelijk te integreren en implementeren en dus uitermate geschikt voor onderhoudsdiensten uit het MKB.

E'SERV is een zogenaamd 'open source' softwaresysteem, wat inhoud dat het pakket door iedereen, na aanschaf, zonder extra kosten te gebruiken. Dus ook geen administratieve rompslomp omtrent licenties. Het bekendste voorbeeld van een dergelijk 'open source' systeem is het besturingsprogramma Linux. Technische- en onderhoudsdiensten kunnen E'SERV als basispakket gebruiken en, indien nodig, verder ontwikkelen naar hun specifieke behoeftes en wensen. Egemin heeft het pakket gebaseerd op een Microsoft applicatie, zodat het softwarepakket naast flexibel, eenvoudig, gebruikersvriendelijk en makkelijk implementeerbaar ook nog eens betaalbaar is. Gebruikers van het Egemin planningspakket behoeven geen speciale opleiding of training te doorlopen alvorens zij alle functies van het programma in de vingers hebben. Bovendien is het pakket makkelijk integreerbaar binnen andere afdelingen.

De software laat toe technische tekeningen en schema's te consulteren. Beschikbaarheid, kostprijs en stocklocatie van onderdelen kunnen eenvoudig worden opgevraagd. Multi-media data (tekstbestanden, fotomateriaal, instructies) wordt eveneens binnen E'SERV opgeslagen. De planningsmodule biedt een aantal handige functionaliteiten, zoals: automatisch inplannen van periodieke onderhoudstaken, efficiënte werkvoorbereiding, aanmaken van een materiaallijsten, jaarplanningen, weekplanningen opgesplitst per zone of uitvoerder. Doordat E'SERV alle geplande en de reële kosten voor elke onderhoudstak registreert, is het bepalen en opvolgen van onderhoudsopdrachten een koud kunstje.

Egemin BV - gevestigd in Gorinchem - is een toonaangevende leverancier van vooruitstrevende automatiseringsoplossingen voor datastromen en fysieke stromen van vaste stoffen, vloeistoffen en stukgoederen op basis van eigen producten en technologieën. Egemin BV heeft de laatste tien jaar mooie referenties opgebouwd in de Food, Chemie, Farmacie en de opslag-, overslag- en distributiewereld. De sterkte van Egemin BV is de combinatie van een uitstekende kennis op vlak van automatisering, process en handling. Bij Egemin werken in Nederland een 70-tal mensen en het bedrijf heeft wereldwijd zo'n 700 medewerkers.

Noot voor de redactie,