Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

10-07-2002
Uit de besluitenlijst van burgemeester en wethouders, week 27 2002

Deze wekelijkse rubriek belicht de genomen besluiten tijdens de onlangs gehouden vergadering(en) van het college van burgemeester en wethouders. Per onderwerp wordt een korte toelichting gegeven. Op de openbaarmaking van collegebesluiten bestaan twee uitzonderingen en wel in die gevallen waar geheimhouding aan de orde is en/of waarbij het openbaar belang in het geding is.
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Intergemeentelijke beschikbaarstelling van personeel Het college heeft de regeling met betrekking tot 'intergemeentelijke beschikbaarstelling personeel' voorlopig vastgesteld en ter advisering voorgelegd aan de Ondernemingsraad.
Uitvoering Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ) Het college zal met taxatiebureau TOG Nederland een overeenkomst aangaan voor de periode

1 januari 2003 tot en met 31 december 2006;

Verslag Portefeuillehoudersoverleg Verkeer en Vervoer d.d. 6 juni 2002 Het college heeft het verslag voor kennisgeving aangenomen.

Besluitenlijst Regioraad d.d. 23 mei 2002
Het college heeft de besluitenlijst voor kennisgeving aangenomen.

Tijdelijk herbenoemen leden monumentencommissie Het college zal de huidige leden van de monumentencommissie wiens benoemingsduur is verlopen, herbenoemen totdat een regionale monumentencommissie is benoemd. Hierbij geldt de voorwaarde dat de maximale benoemingsduur van vier jaar (tot november 2005) niet wordt overschreden.

Ontwikkelingen Motorclub Eersel
Op basis van ambtelijk contact met de provincie heeft het college besloten initiatiefnemer te berichten over het resultaat van het ambtelijk overleg met de provincie en de voorwaarden waaronder een voorontwerp-bestemmingsplan opgesteld kan worden. Dit ten behoeve van de door de Motorclub Eersel gewenste ontwikkelingen op hun terrein aan de Dalemsedijk in Eersel.

Eindverslag ex artikel 7 van de Inspraakverordening inzake aanvullende Wet geluidhinder-procedure locatie 15 in bestemmingsplan 'Kom Duizel 2001'
Het college heeft het eindverslag vastgesteld en zal hiervan mededeling doen aan de gemeenteraad.

Wijzigingsplan 'Donk 7' in Vessem
Het college heeft het wijzigingsplan vastgesteld en zal dit ter goedkeuring aanbieden aan Gedeputeerde Staten.

Bouwplan jeugdhonk, bergingen BUS en Höllekes en frituur te Steensel Het college heeft de ingediende zienswijze deels gegrond en deels ongegrond verklaard.
In het kader van de procedure ex. artikel 19 lid 2 heeft met ingang van 23 mei jl. gedurende vier weken het bouwplan voor het bouwen van een jeugdhonk, bergingen voor BUS en Höllekes en een frituur te Steensel ter visie gelegen. Hierop is één zienswijze binnengekomen.

Bouwen zonder vergunning aan 't Dekske te Wintelre Het college heeft de zienswijzen weerlegd aangezien het bestemmingsplan de gevraagde mogelijkheid niet biedt en zal de dwangsomprocedure voortzetten.

Bezwaarschrift tegen het besluit van het college om ontheffing/vrijstelling te weigeren voor kamperen achter perceel aan De Hoef in Duizel op grond van artikel 8, lid 2 Wet op de openluchtrecreatie
Het college heeft het bezwaarschrift ontvankelijk, doch ongegrond verklaard.

Illegale bouwactiviteiten Bijsterveld te Wintelre Het college heeft de bouwactiviteiten stilgelegd op grond van artikel 100 van de Woningwet, artikel 11.1 van de Bouwverordening gemeente Eersel 1997 (juncto artikel 5:21 van de Algemene wet bestuursrecht).

Verslag handhavingsoverleg tussen politie en afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling d.d. 5 maart 2002
Het college heeft het verslag voor kennisgeving aangenomen.

Gunningsadvies 'Groot onderhoud elementenverhardingen 2002' Het college verleent opdracht aan Van Lith Wegenbouw B.V. voor de uitvoering van het bestek 'Groot Onderhoud Elementenverhardingen 2002' in de gemeente Eersel.
Om de twee jaar vindt er een inspectie plaats voor alle wegen binnen de gemeente.
Aan de hand hiervan worden bij een aantal wegen onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Dit jaar
gaat het om de volgende wegen die uit zogenoemde 'elementen' (klinkers e.d.) zijn opgebouwd: Merenweg in Wintelre, Wilhelminalaan in Vessem en de Odradastraat, Lindehof en Laaghuizerweg in Eersel. Na de bouwvakvakantie wordt hiermee gestart.