STAALBANKIERS

Staalbankiers keert uit aan clienten


Den Haag, 10 juli 2002 - Staalbankiers gaat haar particuliere Vermogensbeheer-cliënten uit de periode januari 1998- december 2000 een bedrag uitkeren. Staalbankiers heeft tot deze uitkering besloten, omdat in deze periode de vaststelling van de verdeling van aandelen uit emissies over de portefeuilles van cliënten en medewerkers niet tegelijkertijd heeft plaatsgevonden met het moment waarop medewerkers en cliënten hebben ingeschreven op deze emissies.

Hierdoor is de mogelijkheid en tevens schijn ontstaan dat toewijzing van aandelen uit enkele emissies aan een aantal cliënten in onvoldoende mate heeft plaatsgevonden, ten gunste van medewerkers.

Omdat niet uit te sluiten is dat deze cliënten hierdoor nadeel hebben ondervonden, en zoja in welke mate, heeft Staalbankiers in het kader van de verantwoordelijkheid jegens haar cliënten besloten het voordeel dat de betreffende vermogensbeheerders hebben genoten, inclusief rente daarover, aan deze cliënten te betalen. In totaal is hiermee Euro 2.517.000 gemoeid.

De procedures ten aanzien van toewijzing van emissies zijn reeds geruime tijd aangescherpt en sluiten handelen zoals destijds plaatsvond volledig uit.