Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-07-2002
Persberichten district Maastricht (HP 15.15 uur) Woensdag 10 juli 2002

Maastricht, winkeldiefstal:
Een 31 jarige inwoner van Heerlen is dinsdagmiddag 9 juli 2002 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. De winkeldief ontvreemdde in een supermarkt gevestigd aan het Plein 1992 te Maastricht een worst en een blikje met krab ter waarde van ruim 2 euro. Toen hij de etenswaren niet ter betaling aan de kassa aanbod en de supermarkt wilde verlaten werd hij door personeel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie heeft de winkeldief meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg in het kader van afhandeling snelrecht een transactievoorstel aangeboden van 115 euro. De gestolen etenswaren zijn teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. Na verhoor kon hij het politiebureau weer verlaten.

Maastricht, gewond bij verkeersongeval:
Een 57 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagmiddag 9 juli 2002 gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Sphinxlunet te Maastricht.
Een 52 jarige automobilist uit Maastricht reed omstreeks 15.15 uur weg vanuit parkeerstand waarna hij een (brom)fietspad kruiste. Daarbij lette hij niet op een naderende bromfiets die de auto aanreed. De bromfietsbestuurder kwam ten val en gleed enkele meters over het wegdek. Een ambulance heeft de bestuurder overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht waar hij aan zijn opgelopen verwondingen, buik- en armletsel, werd geholpen.

Maastricht, softdrugs aangetroffen:
Dinsdagavond 9 juli 2002 heeft de politie proces-verbaal opgemaakt tegen een 36 jarige inwoner van Maastricht die in het bezit was van ruim 60 gram softdrugs.
De softdrugs werden omstreeks 21.00 uur bij een routinecontrole aangetroffen bij een automobilist op de Statensingel te Maastricht. In de auto trof de politie een zak met daarin marihuana terwijl ook in de kleding van de automobilist een kleine hoeveelheid hasjiesj werd aangetroffen. Dit samen met een totaal gewicht van ruim 60 gram. De softdrugs werden door de politie in beslag genomen. De bestuurder werd meegenomen naar het politiebureau waar tegen de inwoner van Maastricht proces-verbaal in het kader van snelrecht werd opgemaakt. Na verhoor kon de Maastrichtenaar huiswaarts.

Maastricht, softdrugs in café aangetroffen:
De politie stelde dinsdagmiddag 9 juli 2002 een onderzoek in naar aanleiding van klachten over de verkoop van drugs vanuit een café gevestigd aan de Boschstraat te Maastricht, terwijl dit ook vaak gebeurde aan minderjarige bezoekers.
In de middaguren van dinsdag 9 juli controleerde de politie meerder personen die allen een bezoek aan het betreffende café hadden gebracht. Daarbij werd een persoon gecontroleerd die de leeftijd van 16 jaar had en in het café een joint had gekocht. Na overleg met de Officier van Justitie werd een verder onderzoek ingesteld. Bij een onderzoek in het betreffende café werden in de lokaliteit zelf geen drugs aangetroffen wel echter een prijslijst waarop de prijzen van drugs vermeld stonden.
In een boven het café gelegen kamer, welke opengebroken moest worden door de politie, werden ruim 500 gram softdrugs (marihuana, hasjiesj en bijna 40 joints) aangetroffen alsmede een geldbedrag van ruim 4400 euro. Drugs en het geldbedrag werden door de politie in beslag genomen. Zowel de uitbater als een op de bovenverdieping aangetroffen man werden door de politie aangehouden. Zij werden voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op. Beide aangehouden personen, 44 en 39 jaar en beiden woonachtig te Maastricht, zijn in de loop van de avond na verhoor in vrijheid gesteld.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 42 jarige inwoner van Maastricht is woensdagmorgen 10 juli 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Een politiepatrouille zag dinsdagavond omstreeks 02.15 uur een personenauto slingerend over de Tongerseweg te Maastricht rijden in de richting van de Belgische grens. Bij een daarop volgende controle bleek de bestuurder behoorlijk wat alcohol gedronken te hebben. De afgelegde alcoholblaastest bevestigde het alcoholgebruik van de bestuurder. Deze werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van de analyse wees een alcoholpromillage aan tussen 1.0 en 2.0 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, bromfietser licht gewond door val:
Een 51 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagavond 9 juli 2002 licht gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Dr. Bakstraat te Maastricht. De bromfietsbestuurder reed over het (brom)fietspad waar hij de verhoogde afscheiding tussen rijbaan en bromfietspad (varkensrug) raakte en daardoor ten val kwam. Bij de val kwam hij onzacht in aanraking met het wegdek waardoor hij een behoorlijke schaafwond in zijn gezicht op liep en een fikse bloeduitstorting boven het oog. Door een ambulance werd hij overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht waar hij aan zijn opgelopen verwondingen werd geholpen. De bromfiets werd door de val licht beschadigd.