Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-07-2002 Aanv.persberichten Heerlen/Kerkrade (RKey; 16.00 u) Woensdag, 10 juli 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; rijbewijs ingevorderd
De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige automobilist uit Heerlen. Bij controle vanmorgen, woensdagmorgen omstreeks 10.00 uur op de Potgieterstraat in Heerlen bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim driemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim
1,5 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte verklaarde gisteravond teveel te hebben gedronken en dat hij daar vanmorgen nog last van had. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Nuth; ingebroken
Vanmorgen, donderdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een huisartsenpraktijk aan het Molenveld in Nuth. Inbrekers zijn afgelopen nacht door verbreking van een toegangsdeur van een belendende woning het pand binnengedrongen en hebben de woning doorzocht. In de huisartsenpraktijk hebben de inbrekers een artsen-tas gestolen. Daarin bevonden zich enkele medische instrumenten, injectienaalden, en ampullen en tabletten. Die kunnen bij onbevoegd inwendig gebruik gevaar opleveren voor de gezondheid. In de huisartsenpraktijk werden, naar het zich momenteel laat aanzien verder geen medicijnen gestolen. In de woning hebben de inbrekers ondermeer twee fototoestellen, een lap-top, bankpasjes en geld gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Eygelshoven; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen dinsdagavond op de Laurastraat in Eygelshoven een radarsnelheidscontrole gehouden. Totaal controleerde de politie 117 voertuigbestuurders. Daarvan hebben totaal 15 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km p/u.