Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 10-07-2002
persberichten woensdagmiddag 10 juli 2002 Bert Visser 0592 - 383380 0651 - 611629

Van de weg op weg naar werk

EES - Een 18 jarige automobilist uit Borger, die onderweg was naar zijn werk in Odoorn is woensdagmorgen door de brandweer uit het wrak van zijn auto gezaagd en overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

De man kon na onderzoek weer naar huis. De politie vermoedt, dat hij op de Odoornerstraat door te hoge snelheid de controle over zijn auto verloor en in de sloot belandde. Het wegdek van de Odoornerstraat is onlangs voorzien van een nieuwe splitlaag.

Bon voor rijden zonder rijbewijs

ROLDE - De politie heeft woensdagmorgen bij een verkeerscontrole een 36 jarige automobilst uit Meppel bekeurd. Hij reed met zijn auto over de Grolloerstraat in Rolde en bekende onmiddellijk dat hij geen rijbewijs had en dat hij ook niet van plan was die te halen. Hij deed het al elf jaar zonder en dat beviel hem best. Dit geintje kost hem overigens 180 Euro, als het de eerste keer is. Bij recidive hebben we het al gauw over het dubbele. Bovendien wordt dan ook de auto in beslag genomen.

Buitenboordmotor gestolen

ZANDPOL - Een 35 jarige inwoner van Veenoord is voor zon 600 Euro gedupeerd door de diefstal van de buitenboordmotor, een tank en de gashandle van zijn kajuitjachtje. Het bootje lag op een terrein aan het Stieltjeskanaal op Zandpol.

Electrisch gereedschap gestolen bij doe het zelf zaak

EMMER COMPASCUUM - In de nacht van dinsdag op woensdag hebben onbekenden zon 25 stuks electrisch gereedschap gestolen uit een doe het zelf zaak in Emmer Compascuum. Het gaat om boormachines, schuurmachines etc. van de duurdere merken. Om binnen te komen is aan de achterkant van het pand een deur opengebroken.