Campina Melkunie

Datum : 10-7-2002
Plaats : Zaltbommel

Campina investeert 80 miljoen euro in innovatie

Campina concentreert innovatieve zuivelproducten in Maasdam

Campina heeft vandaag het plan 'Innovatie Versproductie Nederland' bekend gemaakt. Dit plan past in de strategie van Campina om meer innovatieve producten met toegevoegde waarde op de markt te brengen en de efficiency te verbeteren.

Met de eerste fase van het plan 'Innovatie Versproductie Nederland', die in 2003 en 2004 wordt uitgevoerd, zijn investeringen van circa 80 miljoen euro gemoeid. Ruim 150 arbeidsplaatsen gaan verloren. De eerste fase van het plan 'Innovatie Versproductie Nederland' houdt in dat Campina de Nederlandse productie van innovatieve zuivelproducten concentreert in een nieuw te bouwen productielocatie in Maasdam (Hoeksche Waard). De bestaande consumptiemelkactiviteiten van Maasdam worden grotendeels overgeheveld naar andere vestigingen van Campina Nederland.
De productievestiging van Campina Nederland in Woerden wordt gesloten; de beoogde winstgevende groei en innovatie in verse producten is in Woerden niet mogelijk. De productie van zure producten, zoals yoghurts, gaat van Woerden naar Maasdam. De productie van de zoete producten gaat naar een nog nader te bepalen vestiging.

De volgende fase van het plan 'Innovatie Versproductie Nederland' heeft, behalve met vervolginvesteringen in Maasdam, ook betrekking op de vestiging in Hilversum. Campina heeft het voornemen om op termijn haar vestiging in Hilversum te sluiten, maar het daadwerkelijke besluit wordt naar verwachting in 2004 genomen.

Vanwege de aanzienlijke vermindering van het aantal arbeidsplaatsen verwacht Campina niet in staat te zijn alle betrokken medewerkers intern te herplaatsen. Campina zal zich tot het uiterste inspannen om medewerkers te begeleiden bij het vinden van een arbeidsplaats binnen of buiten Campina.
In september 2002 wordt een adviesaanvrage voor het plan 'Innovatie Versproductie Nederland' aan de ondernemingsraad voorgelegd.