Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom, woensdag 10 juli 2002

Datum: 10/7/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD
Snelheidscontroles
Maandag zijn bij snelheidscontroles op diverse plaatsen in het bewakingsgebied van politieteam Halsteren/Bergen op Zoom Noord diverse bekeuringen uitgeschreven:

Tholenseweg - 658 passanten - toegestane snelheid: 60 km/u - hoogst gemeten snelheid: 88 km/u - 85 overtreders

Burg. Wittelaan - 156 passanten - toegestane snelheid: 50 km/u - hoogst gemeten snelheid: 82 km/u - 25 overtreders

Halsterseweg - 178 passanten - toegestane snelheid: 50 km/u - hoogst gemeten snelheid: 78 km/u - 24 overtreders

Steenbergseweg - 321 passanten - toegestane snelheid: 50 km/u - hoogst gemeten snelheid: 76 km/u - 30 overtreders

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Autobrand
Op de Huijbergsebaan is dinsdagavond omstreeks 20.00 uur door onbekende oorzaak een auto met een Belgisch kenteken in de brand geraakt. Buurtonderzoek wees uit dat de auto hier reeds enige tijd geparkeerd stond. De brandweer heeft de brand geblust en de gemeente zal zorgdragen voor verwijdering van het wrak.

Twee jeugdige winkeldieveggen aangehouden
Een 14-jarig en een 15-jarig meisje uit Steenbergen zijn gisterenmiddag bij een drogisterij in Bergen op Zoom betrapt op het wegnemen van make-up-artikelen uit de winkel. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af. Uit verhoor door de politie bleek dat zij ook bij twee warenhuizen in Bergen op Zoom dergelijke artikelen gestolen hadden. De jeugdige dames krijgen beide een HALT-verwijzing.

TEAM HALDERBERGE

Mishandeling
Woensdagmorgen kwam de 40-jarige E.W. uit Oudenbosch aangifte doen van mishandeling. De man was tijdens de Brabantse ruiterdagen als vrijwilliger werkzaam. Hij wilde zondagmorgen een beginnende ruzie tussen een groepje mensen in de kiem smoren. Daarop werd hij mishandeld. Door de klap liep hij verwondingen op in het gezicht, welke gehecht moesten worden. Ook is hij korte tijd buiten westen geweest. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Diefstal vanaf graf
Woensdag werd aangifte gedaan van diefstal van een lantaarn en een plant in een pot vanaf een graf aan de Strijmondlaan te Oudenbosch. Volgens aangever zou dit al de tweede keer zijn binnen een tijd van 6 maanden vanaf hetzelfde graf.

Auto-inbraken
In de nacht van dinsdag op woensdag werd in Hoeven een serie autoinbraken gepleegd. Het betreft een achttal inbraken in het Boutershempark, de Ericalaan, het Rasopark, de Wesemaal. Ontvreemd werden een GSM, een autoradiocassetterecorder, een fototoestel, sportschoenen, een lederen jas, rij- en kentekenbewijzen, passen, CD's. De inbraken werden op verschillende wijzen gepleegd.

TEAM RUCPHEN
Inbraakpoging in woning
Dinsdagavond werd door de politie aangifte opgenomen van een poging tot inbraak in een woning aan De Gagelrijzen te St. Willebrord. De inbraakpoging is gedaan tussen 1 en 3 juli. Het dievengilde had het slot van de voordeur geforceerd, maar extra beveiliging voorkwam dat men in de woning kon komen.

Vernieling hekwerk
Een bewoner van de Baanvelden deed bij de politie aangifte van vernieling van een ijzeren hekwerk over een lengte van ongeveer 15 meter. Afgelopen zondagavond was alles nog in orde. Dinsdagavond constateerde de eigenaar de schade. Het schadebedrag is niet bekend. In het verleden is het hekwerk al vaker voorwerp geweest van vernielingen.

Doorrijden na aanrijding
Van een op de Dorpsstraat te St. Willebrord voor een winkel geparkeerde Renault Clio werd woensdagochtend tussen 08.20 en 09.30 uur de rechterzijde beschadigd, waarbij ook de buitenspiegel het moest ontgelden. Deze brak volledig af. Op de spiegel was rode verf zichtbaar. Het schadebedrag is onbekend.

Vernieling auto
Ook op de Mussendonk te St. Willebrord werd een auto beschadigd. De auto, een Opel Tigra, is in de nacht van dinsdag op woensdag rondom bekrast en zal geheel moeten worden overgespoten. Het schadebedrag is onbekend.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM
Winkeldief aangehouden
De 57-jarige M.B. werd woensdagavond 9 juli 2002 door personeel van een supermarkt aan de Laan van Henegouwen in Roosendaal aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal. De ter plaatse gekomen politie heeft de man mee overgenomen naar het bureau. De man had verschillende artikelen in zijn boodschappentas gestopt en is vervolgens de kassa gepasseerd zonder de betreffende artikelen af te rekenen. De man is door de politie met een AU-dagvaarding naar huis gestuurd.

Inbraak auto's
De politie nam aangiftes op van auto-inbraken op verschillende plaatsen in de stad. Zo werd vrijdagavond aan de Monseigneur Mutsaersstraat in Roosendaal een auto opengebroken. De eigenares van de auto werd nog gewaarschuwd door het in werking getreden auto-alarm, maar zag eenmaal buiten gekomen nog net twee personen met haar lap-top in de hand op een scooter wegrijden. Dinsdagmiddag werd een auto opengebroken die geparkeerd stond aan de Vrouwenhoflaan. Hier werd een autoradio-/CD-speler buitgemaakt. Van beide autos werd een ruitje ingeslagen om toegang te verkrijgen tot het interieur.

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK

Diefstal tas
Woensdag werd door een 21-jarige vrouw uit Roosendaal bij de politie aangifte gedaan van diefstal van haar handtas. In een onbewaakt ogenblik werd door een onbekende de tas meegenomen vanaf een tafeltje bij Mc Donalds in Rooosendaal. In de tas bevonden zich o.a. een identiteitskaart en een mobiele telefoon.

Inbraak auto
Dinsdag werd bij de politie aangifte gedaan van inbraak in een Opel Corsa, die in de nacht van maandag op dinsdag heeft plaatsgevonden. De auto stond geparkeerd op een parkeerterrein aan de Chromietdijk in Roosendaal. Men heef toegang tot de auto verkregen door verbreking aan het linker voorportier. De autoradio werd uit de auto weggenomen. Dinsdag werd bij de politie tevens aangifte gedaan van een poging tot inbraak die op donderdag 4 juli had plaatsgevonden in een Seat Ibiza, die stond geparkeerd op de Commandobaan te Roosendaal. Gepoogd werd het rechter portier open te breken.

Diefstal kentekenplaat

1. Vanaf een Ford Fiesta, op de Beeklaan te Wouw. Feit vond plaats in het afgelopen weekeinde.

2. Vanaf een Opel Corsa aan de Da Costaflat te Roosendaal in de nacht van dinsdag op woensdag.

Hennepkwekerij
Op de Damastberg in Roosendaal werd een kleine hennepkwekerij geruimd, die gevestigd was in een schuurtje bij de woning. Het ging om ca. 150 planten. De 22-jarige W.B., bewoner van het betreffende pand, werd aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet.