Ingezonden persbericht

Arnhem, 27 juni 2002

'Lelijk als de Nacht'
Spannende Avonden in het Nederlands Openluchtmuseum: niet voor Angstwormen!

Op donderdagavond 11 en 25 juli en op 8 en 22 augustus is het museumpark tot na middernacht geopend. Want, dan komen ze tot leven, onze vergeten familieleden uit het verleden. Ze zijn eng, lelijk als de nacht én ze hebben een geheim. Een geheim dat alleen lelijkerds kunnen ontdekken. Het Nederlands Openluchtmuseum nodigt jong en oud uit om zich zo lelijk mogelijk te maken en in het nachtelijke museumpark te komen speuren naar de oplossing van dit eeuwenoude familiemysterie ...als ze durven!

Tijdens een spannende speurtocht door het Openluchtmuseum ontmoet je allerlei griezelige bloedverwanten waarvan het bestaan al generaties lang wordt verzwegen. Terwijl de schemer valt over het donkere bos, kom je steeds een stapje dichter bij de oplossing van het eeuwenoude mysterie dat zij met zich meedragen.

Wie is toch die vreemde oom die 'stukjes tijd spaart' en wat fluistert de slonzige boer zijn oude paard in het oor? Er branden vuren en enge Nachtpleurders en grauwe Donkerlingen maken het park onveilig met hun reutelverhalen. Ook in de Spooktram uit vroeger tijden ben je niet veilig voor ze. Wil je sneller reizen, maak dan je eigen heksenbezem en scheer ermee over de boomtoppen.

Wie is de 'lelijkste van de nacht' ?
Nachtelijke bezoekers doen mee aan de verkiezing tot 'lelijkste van de lacht'. Kant en klare afzichtelingen maken natuurlijk een goede kans, maar de gruwelgrimeurs in het Entreepaviljoen van het Openluchtmuseum kunnen ook een handje helpen. Dus maak jezelf zo lelijk mogelijk en kom naar de Spannende Avonden in het Openluchtmuseum...als je durft.

Op donderdagavond 11 en 25 juli, 8 en 22 augustus is het Nederlands Openluchtmuseum ook 's avonds open van 20.00-0.30 uur. Entree: van 4 t/m 12 jaar EUR 5,--. Vanaf 13 jaar EUR 10,--.
De entreeprijs is inclusief alle activiteiten én een rit met de spooktram. Parkeren is gratis.
Vrienden van het Nederlands Openluchtmuseum krijgen op vertoon van hun pas gratis toegang.

Nederlands Openluchtmuseum
Schelmseweg 89, Arnhem
026 357 61 11
www.openluchtmuseum.nl

Noot voor de redactie,