Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 11/7/2002
Auteur: Carel Bouman

Oplichter in nette pak weer actief

TILBURG Bij de politie van team Binnenstad hebben vandaag drie bewoners van de Korenbloemstraat telefonisch gemeld dat zij vandaag werden benaderd door vermoedelijk de man die in Tilburg beter bekend staat als de oplichter in het nette pak. De man belt bij woningen aan en vertelt het verhaal dat hij met autopech is stilgevallen. Hij vraagt dan geld om met de trein naar huis te kunnen en als zijn auto weer gerepareerd is, wordt het geld terugbezorgd. In het verleden is de oplichter in het nette pak vaker actief geweest, met name in het bewakingsgebied van team Wilhelminapark. Vaak is het zo dat de man na het uitzitten van zijn straf weer in oude zonden vervalt. De politie adviseert om met de man niet in zee te gaan, want elke euro die geleend wordt, moet als verloren worden beschouwd.

Beenbreuk bij aanrijding

TILBURG Een 54-jarige man uit Tilburg raakte vanmorgen rond tien over zeven gewond toen hij op de Lovensekanaaldijk terhoogte van de Gelrebaan met zijn snorfiets in aanrijding kwam met een bestelauto, die bestuurd werd door een 40-jarige man uit Rijen. Naar later bleek heeft de Tilburgse man bij deze aanrijding zijn rechter bovenbeen gebroken. Hij werd door de GGD naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg vervoerd. Later bleek operatief ingrijpen noodzakelijk. Deze operatie werd in het gelijknamige ziekenhuis te Waalwijk verricht. Het slachtoffer werd aangereden toen de bestuurder van de bestelauto vanaf de oprit Lovensekanaaldijk de Gelrebaan op wilde rijden en hierbij de snorfietser niet zag.

8 bekeuringen bij roodlicht controle

TILBURG Het politieteam Wilhelminapark heeft vanmorgen aan de Kwaadeindstraat en de Waterhoefstraat gecontroleerd op het rijden door rood licht. Bij deze controle heeft de politie acht weggebruikers bekeurd die door een rood licht reden.

Rijzadels gestolen

UDENHOUT Bij een inbraak in een berging aan de Groenstraat hebben de inbrekers fietsen, rijzadels en ander paardentuig buitgemaakt. De inbrekers hebben een deur van de berging opengebroken en zijn aan de haal gegaan met onder andere twee damesfietsen, een step, twee schuurmachines, één slijpmachine met vier slijpschijven, een rijzadel, meerdere stijgbeugels en enkele hoofdstellen. De schade die hierdoor is ontstaan is aanzienlijk.

Woninginbrekers op heterdaad betrapt

TILBURG Na de melding vanmorgen dat er werd ingebroken in een woning aan de Martinitorenstraat hebben agenten in een woning twee mannen aangehouden. Een 33-jarige man, uit Rotterdam werd door agenten in de woonkamer aangetroffen. Zijn 37-jarige mededader trof de politie in een kast op een slaapkamer van de woning aan. Daar vonden de agenten ook een busje met traangas. De beide verdachten zijn in verzekering gesteld.