Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht
Datum Nummer persbericht
11 juli 2002 r001

Commissies heffen geheimhouding gedeeltelijk op

De raadscommissies van Algemeen Bestuur en Stedelijke Samenleving hebben besloten om de geheimhouding rondom de keuze voor een locatie voor de opvang van verslaafde dak- en thuislozen gedeeltelijk op te heffen. Op deze manier kunnen de omwonenden en belanghebbenden van de nieuwe locatie die onderzocht gaat worden bijtijds geïnformeerd worden. De locatie die het college van B&W in opdracht van de raad naast de SNSbank zal onderzoeken is het voormalig stedelijk gymnasium aan de Van Schevichavenstraat.

De commissies hebben tot nu toe in beslotenheid vergaderd om onrust onder omwonenden en belanghebbenden van verschillende locaties te voorkomen. Tegelijk speelde mee dat zodra verschillende locaties bekend worden er sprake kan zijn van prijsopdrijving van het te huren of te kopen gebouw. De commissies hebben nu conform ex art.37 lid 2 van de verordening besloten de geheimhouding gedeeltelijk op te heffen. Reden hiervoor is om belanghebbenden actief te informeren en vervolgens te betrekken bij de voorbereiding van het raadsvoorstel, dat naar verwachting 25 september behandeld wordt.

Traject
Het college van Burgemeester en Wethouders heeft in december 2001 besloten tot realisatie van de beoogde voorziening in het voormalige bankgebouw aan de Mariënburg. Nu wordt ook de locatie aan de Van Schevichavenstraat als volwaardig alternatief onderzocht. Het college bereidt een voorstel voor de definitieve locatiekeuze voor. Het streven is dit op 25 september aan de gemeenteraad ter besluitvorming voor te leggen. Vanaf vandaag wordt ook een bewonersbrief verspreid met daarin data voor twee informatiebijeenkomsten. Daar worden belanghebbenden
geïnformeerd over de noodzaak van de beoogde voorziening, de criteria die zijn geformuleerd voor de keuze van de locatie en de keuze voor de alternatieve locatie aan de Van Schevichavenstraat. Ook wordt ingegaan op het opstellen van een buurtbeheerplan samen met de buurt.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ton van Vroenhoven, doorkiesnummer 06-15255924


---
Alle informatie in dit emailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.