Gemeente Westervoort

DELEGATIE, MANDAAT-, MACHTIGING- EN VOLMACHTBESLUIT GEMEENTE WESTERVOORT

De gemeenteraad, de burgemeester en het college van burgemeester en wethouders maken gelet op het bepaalde in de artikelen 3:40 en 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend.

Het gemeentebestuur neemt binnen de politieke verantwoordelijkheid veel besluiten, bijvoorbeeld beslissingen op aanvragen om vergunningen of besluiten over uitkeringen. Uitgangspunt voor de gemeente Westervoort is om besluitvorming waar dat mogelijk en wenselijk is zo laag mogelijk binnen de ambtelijke organisatie te leggen, bijvoorbeeld om klantgerichter en sneller te kunnen werken. Vooral routinematige besluiten (=besluiten die regelmatig terugkeren en waarbij geen of nauwelijks bestuurlijk gevoelige zaken optreden) en gebonden beschikkingen (=besluiten die binnen een vastgesteld beleidskader zoals een wet, plan of beleidsregels worden genomen) komen daarvoor in aanmerking. De gemeente heeft hiervoor instrumenten als delegatie, mandaat, machtiging en volmacht tot haar beschikking.

De burgemeester en het college van burgemeester en wethouders hebben daarom op 21 mei 2001 de volgende besluiten vastgesteld:

Reglement Mandaat-, machtiging- en volmachtbesluit In dit reglement staan de spelregels die gelden voor het uitoefenen van bevoegdheden krachtens mandaat, machtiging of volmacht.

Mandaat, machtiging- en volmachtbesluit van burgemeester en wethouders Dit besluit bevat opsommingen van door het college te mandateren besluiten en de (wijze van) mandaatverlening.

Mandaat, machtiging- en volmachtbesluit van de burgemeester Dit besluit bevat opsommingen van door de burgemeester te mandateren besluiten en de (wijze van) mandaatverlening.

Mandaatbesluit ontheffing bijzondere transporten Betreft het verlenen van (onder)mandaat rond de ontheffingverlening voor bijzondere transporten.

De gemeenteraad heeft op 1 juli 2002 de volgende besluiten vastgesteld:

Delegatiebesluit
Dit besluit bevat de overdracht van een aantal bevoegdheden van de gemeenteraad aan het college van burgemeester en wethouders. Tevens vormt het de (onontbeerlijke) basis voor diverse onderdelen van de besluiten hierboven genoemd onder 2 en 3.

Raadsbesluit toestemming mandateren beslissingen inzake het verstrekken van uitkeringen
Door dit besluit verleent de gemeenteraad het college toestemming voor het (onder)mandateren van beslissingen rond het verstrekken van uitkeringen.

Alle genoemde besluiten treden in werking met ingang van de dag volgende op publicatie in de gemeentelijke rubriek in Westervoort Post, dus op 11 juli 2002.

De besluiten liggen vanaf heden tot 1 september 2002 tijdens kantooruren ter inzage bij de afdeling AJZ/VROM (kamer 120) van de gemeentesecretarie, Dorpsplein 1 in Westervoort op:

alle werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur of op afspraak van 14.00 uur
- 16.00 uur;

op maandag op afspraak van 18.00 uur - 21.00 uur.

Meer informatie over dit onderwerp kunt u krijgen bij R. Verstegen (afdeling AJZ/VROM) of bij L. van Ampting (afdeling P&O), beiden te bereiken via het telefoonnummer 026-3179911.