Productschap Margarine


EG-Liaison: forse EU-subsidies voor innovatie

De Europese Commissie wil het Europese midden- en kleinbedrijf stimuleren tot technologische samenwerking. Hiertoe is het Zesde Kaderprogramma (KP6) in het leven geroepen. Dit programma biedt het MKB voor de komende vier jaar 2,2 miljard euro om nieuwe producten en processen te ontwikkelen. De uitvoering van KP6 is toebedeeld aan EG-Liaison, dat in Nederland is ondergebracht bij Senter. Vanwege de complexiteit van de procedures is ondersteuning van bedrijven door Senter alsmede goede informatievoorziening geen overbodige luxe. Onderdeel van dit proces zijn de congressen en conferenties die in de hele EU over dit onderwerp worden georganiseerd.

Conferentie Leeds
Zo verzorgt de Europese Commissie op 26 en 27 september a.s. in samenwerking met EG-Liaison, Beta Technology (UK) en ANRT (F) in het Britse Leeds een conferentie over technologische samenwerking voor het MKB in het kader van KP6: 4th SME Technology Days Conference. Hier kunnen deelnemers contacten leggen met Commissie-ambtenaren, (internationale) collegas uit het bedrijfsleven, brancheverenigingen, onderzoekswereld en overheid. Ook kunnen concrete projectideeën met deskundigen uit Brussel worden besproken en de recentste informatie over KP6 worden verkregen.

Het programma omvat de ervaringen van MKBs die reeds een Europees project hebben uitgevoerd alsmede de prijsuitreiking voor Europese projecten. Er is gelegenheid voor een posterpresentatie van projecten, er kunnen partnerverzoeken worden uitgezet, er wordt informatie verstrekt over deelname van (leden van) brancheorganisaties aan onderzoek en opleiding en er zijn bedrijven en instellingen in de regio Leeds die open staan voor bezoek.

Aanmelden kan via het registratieformulier of via website www.days4smes.org (met korting bij aanmelding vóór 1 augustus) waar tevens achtergrondinformatie te vinden is. Nadere vragen kunt u richten tot Senter/EG-Liaison, tel. 070-3610250.

Congres Rotterdam
Op 10 december wordt in het World Trade Center in Rotterdam het Congres Zesde Kaderprogramma (KP6) gehouden. Ook hier staat centraal wat je als bedrijf moet doen, hoe je tot samenwerking met bedrijven en kennisinstellingen kunt komen, hoe je kunt aansluiten bij internationale projecten en wat je met nieuwe projectvormen als networks of excellence en integrated projects aan moet. Ook hier bestaat uiteraard de mogelijkheid contacten te leggen, ervaringen van anderen te beluisteren en de recentste informatie over KP6 te verzamelen.

Nadere inlichtingen worden versterkt door Frank Bergmans, tel. 070-3195150, e-mail bergmans@mvo.agro.nl.
Info over KP6 is te vinden op www.kp6.nl en op www.egl.nl.