Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 11-07-2002 3e persbericht van donderdag 11 juli 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Diefstal auto
Donderdag tussen 12.45 en 13.00 uur is bij een garage aan de Pietersbergweg een zwarte Opel Corsa met het kenteken 10-HP-NL gestolen. De sleutels werden uit het kantoor weggenomen.

Helmond: Man tweemaal aangehouden na mishandeling Op de Zuid Koninginnewal is donderdag om 15.40 uur een 28-jarige Helmonder aangehouden. Hij had donderdagmiddag zijn 28-jarige vriendin uit Beek en Donk mishandeld. Dat gebeurde in de Helmondse binnenstad. Hij gooide haar tegen de grond en sloeg haar. Zij waarschuwde de politie en deze hield hem aan. Na het opmaken van een proces-verbaal kon de man naar huis. Om 19.15 uur werd de man op de Koppelstraat in Beek en Donk aangehouden. Hij was naar de woning van zijn vriendin aan de Tuinstraat gekomen. De vrouw die toevallig op straat was vluchtte toen ze de man zag komen. Zij liep naar een kennis waar ook haar vader was. De verdachte bedreigde de vader met woorden, sloeg twee ruiten van diens auto in en trok zijn vriendin aan de haren en gooide haar tegen de grond. Daarna liep hij weg. De gewaarschuwde politie kon hem voor de tweede keer op een dag aanhouden. Deze keer ging hij de cel in.

Helmond: Snelheidscontroles


- Op de Hoofdstraat is donderdag tussen 10.10 en 12.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1436 passanten reden er 34 te hard. De snelste reed 81 km/u. 50 is toegestaan.


- Tussen 13.35 en 16.30 uur stond de radarapparatuur op de Houtse Parallelweg. 845 voertuigen passeerden de controlepost. 50 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. 81 km/u was de hoogste snelheid.

Helmond: Insluiper
Uit een woning aan de Asterstraat zijn donderdagmorgen een playstation en een fotocamera gestolen. De dief is waarschijnlijk binnengekomen door een openstaand raam.

Deurne: Fiets uit berging gestolen
Uit de berging achter een woning aan de Frans Halsstraat is tussen afgelopen zondag en donderdagmorgen een Gazelle herenfiets gestolen. De berging was niet afgesloten.

Nuenen: Bosmaaier gestolen
In de afgelopen week is vanuit de berging bij een woning aan de Oude Dijk een bosmaaier gestolen. Het is onbekend hoe de maaier is gestolen. De waarde is 450,=. De diefstal werd donderdag om 16.00 uur ontdekt.

Reusel: Inval in smartshop
Donderdagmiddag om 14.25 uur is een inval gedaan in een smartshop aan de Kerkstraat. Er was informatie binnengekomen dat er softdrugs werden verkocht. In de winkel werden inderdaad enkele tientallen zakjes met softdrugs gevonden. In totaal ongeveer 250 gram. Deze zijn in beslag genomen. De 29-jarige uitbater van de shop en de 22-jarige verkoopster uit Reusel werden gehoord. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. In de garage die achter de winkel staat zijn drie hennepkwekerijen gevonden. 937 planten en de apparatuur werden in beslag genomen. De kwekerijen waren van een 45-jarige man uit Valkenswaard. Hij is gehoord en ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Agressieve winkeldief
In een supermarkt aan De Bus is donderdag om 14.35 uur een 26-jarige Joegoslaaf aangehouden. De man probeerde 22 tubes tandpasta en 10 pakjes zoetstof voorbij de kassa te loodsen zonder te betalen. De bedrijfsleider hield de man aan, maar deze probeerde te ontkomen. Hij gebruikte daar ook pepperspray bij. De bedrijfsleider kon de man onder bedwang houden tot de politie kwam. De man is ingesloten.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op Sondervick is donderdag van 16.10 tot 17.10 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 672 bestuurders reden er 51 te hard. De snelste reed 81 km/u. terwijl 50 is toegestaan.