Gemeente Dalfsen

20-06-2002

Rineke Marsman exposeert in de Dalfser Synagoge

In de oude synagoge aan de Julianastraat in Dalfsen wordt in de periode van 11 juli tot en 17 augustus 2002 weer een interessante tentoonstelling gehouden. Er worden dan schilderijen getoond van de kunstenares Rineke Marsman onder de titel:

'TO BE SOMEBODY'

In de schilderijen van Rineke Marsman, die de laatste jaren zijn ontstaan, domineert de kinderfiguur of het kinderportret. Na de ontdekking van een monumentaal boek Le Memorial des Enfants, dat in Frankrijk is gepubliceerd en dat een beeld geeft van omgekomen joodse kinderen, heeft Rineke Marsman de daarin gepubliceerde foto's vaak als uitgangspunt voor de schilderijen genomen.
In de expositie in de Synagoge te Dalfsen ligt de nadruk in de schilderijen steeds meer op de mogelijkheden van het schilderen zelf. Nog altijd vormen foto's van kinderen het startpunt van de werken. Het zijn kinderen wier lot het is een onzeker bestaan aan de rand van de maatschappij te beleven. Soms zijn ze spoorloos of zelfs omgekomen.

De tentoonstelling is geopend van 11 juli tot en met 17 augustus op de donderdagen, de vrijdagen en de zaterdagen van 14.00 tot 17.00 uur.