Ingezonden persbericht

Discussiebijeenkomst: ict als middel voor beter onderwijs

Persuitnodiging: ict als middel voor beter onderwijs vraagt om nieuwe beleidsinstrumenten

Persuitnodiging van EPN - Platform voor de informatiesamenleving

Den Haag, 5 juli 2002 - Op 11 juli organiseert EPN een discussiebijeenkomst om te komen tot aanbevelingen voor het nieuw ict- beleid in het basis en voortgezet onderwijs. EPN heeft recent een analyse afgerond van 20 jaar ict-beleid in het onderwijs. Hieruit blijkt dat de bestaande beleidsfilosofie (Sturen op afstand) op een aantal punten ernstig tekort schiet.

Binnenkort is er een nieuw kabinet actief. De partijen in de coalitie hebben zich uitgesproken voor meer deregulering in het onderwijs. Hoewel deregulering veel kansen biedt voor het onderwijs zijn er op basis van EPN onderzoek enkele kritische noten te plaatsen. Eerder leidde deregulering tot de beleidsfilosofie 'sturen op afstand' in het onderwijs. De instrumenten die hierbij werden ingezet blijken onvoldoende bij te dragen aan het gebruik van ict als middel voor beter onderwijs.

Aan de discussiebijeenkomst nemen personen deel uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid. Naar aanleiding van een door EPN uitgevoerd onderzoek zullen aanbevelingen geformuleerd worden voor nieuw beleid. Deze aanbevelingen zullen t.z.t. worden toegevoegd aan de beleidsanalyse die daarna wordt aangeboden aan de beleidsmakers.

U bent van harte uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen. Deze vindt plaats op 11 juli, van 14.30 tot 16.30 in het Museum voor Communicatie, Zeestraat 80-82, Den Haag. U kunt zich aanmelden via: heleen.ramselaar@epn.net.

Over EPN - Platform voor de informatiesamenleving

EPN is een onafhankelijke stichting met als doel de evenwichtige maatschappelijke inbedding van informatie- en communicatietechnologie. In het platform zijn de wetenschap, het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld, de overheid en de politiek vertegenwoordigd. EPN voert onderzoek uit, publiceert en organiseert bijeenkomsten over thema's rond ict en samenleving.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht