Vlaams Parlement

parlementaire begrippenlijst Français Deutsch English Español

09 jul 2002

Voorzitter Vlaams Parlement nodigt buren uit van wijk O.L.V.-ter-Sneeuw

Voorzitter Norbert De Batselier van het Vlaams Parlement heeft in alle bussen van de straten rond het Vlaams Parlement, de Brusselse wijk O.L.V. ter Sneeuw, een persoonlijke brief laten bezorgen met een invitatie voor de tentoonstelling 'Schittering in de Loketten'. Daarmee bedankt het Vlaams Parlement zijn buren voor het geduld dat zij hebben opgebracht tijdens de verbouwingswerken aan het Huis van de Vlaamse volksvertegenwoordigers.

Dat Huis van de Vlaamse volksvertegenwoordigers is het gewezen Postchequegebouw dat grondig is verbouwd en opgeknapt en voortaan zal dienst doen als het administratief complex van het Vlaams Parlement. In de vroegere lokettenzaal, een gigantische beschermde ruimte, IJzerenkruisstraat 99, komt een permanent toegankelijk bezoekers- en informatiecentrum, een Vlaamse ontmoetingsplaats in de hoofdstad. Dat bezoekerscentrum krijgt de naam mee: De Loketten.

In De Loketten organiseert het Vlaams Parlement in samenwerking met de Hoge Raad voor Diamant de tentoonstelling "Schittering in de Loketten", een fabuleuze verzameling van hedendaagse diamantjuwelen en tevens o.m. het beroemde met diamanten bezette tennisracket van het Antwerpse tennistornooi. Die expositie wordt geopend op de Vlaamse feestdag. Zij is toegankelijk voor het grote publiek op donderdag 11 juli van 14 tot 17 uur en onafgebroken van vrijdag 12 tot en met zondag 21 juli van 10 tot 17 uur. Het is op die tentoonstelling dat voorzitter Norbert De Batselier de buren van het parlement inviteert. Zo kunnen zij ook even binnenpiepen in een van de mooiste plekken van het gebouw dat zij in het midden van hun buurt maandenlang in de steigers hebben zien staan.