Gemeente Voorschoten

Persberichten - Agenda Raadsvergadering 11 juli 2002 Uitgebracht op: dinsdag 9 juli 2002

Raadsvergadering
Vergaderdatum : Donderdag 11 juli 2002
Locatie : Raadszaal van het gemeentehuis, Leidseweg 25 Aanvang : 20.00 uur
Voorzitter : mevrouw W.M. Verver-Aartsen

Agenda (onder voorbehoud)

* Spreekrecht

* Vaststelling agenda

* Vragenuurtje (conform artikel 37a, lid 1 en 2 van het Reglement van Orde)

* Vestiging gemeentelijk voorkeursrecht Zuidhoflandse Polder Voorgesteld wordt om met toepassing van artikel 2a, 8 en de overige van toepassing zijn de artikelen van de Wet voorkeursrecht gemeentegronden aan te wijzen waarop de artikelen 10-24, 26 en 27 van deze wet van toepassing zijn.

* Sociale woningbouw polder en vlietplein in Starrenburg II Voorgesteld wordt In te stemmen met woningcorporatie Trias te Lisse voor de realisatie van 36 sociale woningen in de polder van Starrenburg II, onder de in dit voorstel genoemde voorwaarden. Uit het volkshuisvestingsfonds een bijdrage ter beschikking te stellen voor de ontwikkeling van de sociale woningbouw in zowel de polder als op het Vlietplein in Starrenburg II.

* Isolerende beglazing scholen
Voorgesteld wordt een investeringskrediet van 120.750,- te budgetteren voor het aanbrengen van isolerende beglazing in de basisscholen De Vos (locatie Marijkelaan), Emmausschool, Regenboog, Nutsschool.

* Ontwerp begroting Samenwerkingsorgaan Leidse Regio 2002 Voorgesteld wordt in te stemmen met de ontwerp-wijziging van de begroting 2002 van het Samenwerkingsorgaan Leidse Regio.
* Begroting 2003 en meerjarenbegroting Samenwerkingsorgaan Ruimtelijke Ordening Leidse Regio
Voorgesteld wordt in te stemmen met de ontwerp-begroting 2003 van het Samenwerkingsorgaan Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting Leidse Regio.

* Aanschaf beheersystemen voor de ondergrondse- en bovengrondse infrastructuur
Wij stellen u voor om akkoord te gaan met ons voorstel tot aanschaf van beheersystemen voor wegen, groen, VRI's, OV en riolering en de kosten van totaal 267.730,- incl. btw.
* Verordening gemeentelijk basisadministratie persoonsgegevens Voorschoten
Over te gaan tot vaststelling van de verordening Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens Voorschoten.
* Cultuurnota
Voorgesteld wordt in te stemmen met de nota als beleidskader voor de komende periode.

* Verordening commissie bezwaarschriften gemeente Voorschoten Voorgesteld wordt een nieuwe verordening inzake de behandeling van bezwaarschriften vast te stellen.

* Voorjaarsnota
Voorgesteld wordt de voorjaarsnota 2002 vast te stellen en hieruit voortvloeiende begrotingswijzigingen te accorderen.
* Jaarverslag Algemene Dienst 2002
Geadviseerd wordt het jaarverslag 2001 vast te stellen met een positief resultaat van 368.733 euro.

* Begrotingswijzigingen

Eerste punt op de agenda van de raadsvergadering is het spreekrecht. Voor het spreekrecht is per raadsvergadering maximaal dertig minuten gereserveerd. In volgorde van aanmelding krijgt elke spreker maximaal vijf minuten om het woord te voeren die over zaken in Voorschoten spelen. Het hoeft daarbij niet perse te gaan over onderwerpen die op de agenda van de raadsvergadering staan. Zijn er meer dan zes aanmeldingen dan wordt de spreektijd evenredig onder de insprekers verdeeld.
Personen, die van het spreekrecht gebruik willen maken, kunnen zich voor de aanvang van de raadsvergadering aanmelden bij de gemeentesecretaris. Zij kunnen zich ook tot en met de donderdag van de raadsvergadering, tot uiterlijk 16.00 uur, hiervoor aanmelden bij de afdeling Bestuursondersteuning, tel. 5 600 640. Voor nadere inlichtingen kunt u ook met dit nummer bellen.


- einde bericht -