CMB

Persmededeling

Communiqué de presse 10/07/2002

Press release

CMB verkoopt naviga

De Onderlinge Maatschappij der Openbare Besturen ("Omob") en CMB hebben een akkoord gesloten, waarbij Omob 100 % van de aandelen van Naviga NV ("Naviga") zal verwerven. De Raden van Bestuur van Omob en van CMB hebben de beslissing inzake de verkoop van de aandelen van Naviga unaniem goedgekeurd. Deze operatie geschiedt onder voorbehoud van de goedkeuring door de Commissie voor Bank- en Financiewezen, de Controledienst voor de Verzekeringen en de Raad voor de Mededinging.

Door deze aankoop kan Omob haar strategie inzake multi-distributiekanalen verder uitbreiden. Aldus wordt haar makelaarsactiviteit versterkt als pijler naast haar kantoren, internetsite, callcenter en inspecteurs.

Omob is met Mauretus Verzekeringen reeds aanwezig in de verkoop van verzekeringsproducten via makelaars. Met Naviga behaalt deze pijler een kritische massa en landelijke spreiding. Op 31 december 2001 had Naviga een incasso van ¤104 miljoen en meer dan ¤538 miljoen aan technische voorzieningen.

De Heer Guy Burton, Directeur-Generaal van Omob, verklaarde: " Naviga is een unieke kans voor Omob om haar verkoopsactiviteiten via makelaars te versterken teneinde een landelijke speler te creëren. Verder zal Naviga, onder de hoede van Omob, genieten van de knowhow, de financiële slagkracht en de stabiliteit van Omob om zodoende haar ontwikkeling te versnellen en belangrijke schaalvoordelen te creëren ".

De Heer Marc Saverys, gedelegeerd bestuurder van CMB, verklaarde: " De verkoop van Naviga kadert in een hernieuwde focus van de groep op de maritieme activiteiten. Binnen de structuur van Omob zal Naviga meer ontwikkelingskansen hebben. Toch zal de CMB Groep haar bevoorrechte relaties met Naviga behouden, zowel op het gebied van verzekeringen als voor bankactiviteiten ".

De verkooppprijs is ¤108,9 miljoen, onder voorwaarde van een prijsaanpassings-mechanisme op basis van de halfjaarrekening per 30 juni 2002.

Contact:

CMB - Ludwig Criel : + 32 3 247 56 20

OMOB - Jean-Paul Parmentier : +32 4 220 38 30

www.cmb.be