Leefbaar Nederland

PERSBERICHT: Leefbaar Nederland staat achter LPF-fractie - 11-07-2002

Dick Jense, waarnemend fractievoorzitter van Leefbaar Nederland, roept de LPF-fractie op om op basis van het verkiezingsresultaat zich sterker te maken voor een zwaarder aandeel in de verdeling van de ministeries. Dick Jense is het dan ook van harte eens met het huidige standpunt van de LPF-fractie.

"Het kan toch niet zijn dat bijvoorbeeld VVD-er Remkes, de naamgever van de motie die de onzinnige en omstreden herindeling in de Haagse regio mogelijk maakte, nu de ministerspost van Binnenlandse Zaken krijgt? Die post zou naar het CDA of de LPF moeten gaan. Als de LPF zichzelf serieus wil nemen, dan zal deze fractie moeten voorkomen dat de post naar de VVD gaat", aldus Dick Jense.

Jense signaleert dat de vernieuwing van het binnenlands bestuur, waarbij belangrijke politieke functies rechtstreeks door de burgers gekozen moeten worden, ook belangrijke speerpunten zijn uit het programma van de LPF. "Dan kan het niet zo zijn dat de LPF zich dit uit handen laat nemen door de VVD, terwijl de VVD de fundering is van het door de LPF verguisde Paarse Kabinet."

Om de VVD, als dé grote verliezer van de verkiezingen, nu opnieuw zo veel macht te geven is meewerken aan de voortzetting van dat verfoeide Tweede Paarse beleid. "En daar zitten de kiezers niet op te wachten! Het is goed dat de fractie van de LPF zich dat nu ook realiseert", aldus Jense.

http://www.leefbaar.nl/

Jeroen Kemna