Korps: Flevoland, plaats: district Zuid 11-07-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, M. Westerink, 06-53737697

Ongeval in windmolen
ZEEWOLDE In een windmolen aan de Eemmeerdijk is woensdagmiddag een 36-jarige onderhoudsmonteur uit Duitsland door een ongeval om het leven gekomen. Hij was bovenin de buis bezig met werkzaamheden en viel ongeveer 10 meter naar beneden. In zijn val raakte hij een 25-jarige collega uit Heerhugowaard. Deze man liep letsel op aan zijn nek en hoofd en is per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Het personeel van de traumahelikopter, de brandweer en de politie hebben assistentie verleend. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

Aanhouding winkeldief
ZEEWOLDE Woensdagmiddag is in een winkel op de Eemhof een 22-jarige man uit Den Haag aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had goederen gestolen, maar werd betrapt. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau in Almere. Daar bekende hij de winkeldiefstal.

Kop-staartbotsing
ZEEWOLDE Op de Larserweg heeft zich woensdagmorgen een kop-staartbotsing voorgedaan. Een 26-jarige automobiliste uit Uithoorn stond stil voor de verkeerslichten bij de kruising met de Gooiseweg. Een 23-jarige automobilist uit Den Haag zag dit te laat en kon niet meer op tijd tot stilstand komen. Een botsing was het gevolg. De passagier van de Hagenaar, een 29-jarige Amsterdammer is met pijn in de nek overgebracht naar een ziekenhuis. Na controle mocht hij weer naar huis. Beide voertuigen zijn afgesleept.

Bekeuringen voor bromfietser
ALMERE Surveillerende agenten hebben woensdagmiddag op de Pianoweg een 18-jarige bromfietser uit Amsterdam aangehouden. Ze zagen hem zonder helm op over de Saxofoonweg rijden en gaven hem een stopteken. De bromfietser negeerde dit en ging er snel vandoor. Na een korte achtervolging kon hij uiteindelijk aangehouden worden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Daar kreeg hij drie boetes voor rijden zonder helm, rijden zonder in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat en het negeren van een stopteken. Eerder die dag had hij al een bekeuring gekregen omdat hij zonder helm op achterop een bromfiets zat.

Aanhouding na bedreiging
ALMERE Woensdagavond is op de Peppengouw een 22-jarige Almeerder aangehouden. De man hield zich op in een tuin. Toen een 51-jarige buurtbewoner vroeg wat hiervan de bedoeling was, werd hij bedreigd met een mes. De 22-jarige ging er vervolgens snel vandoor. Na een zoektocht in de buurt hield de 51-jarige de verdachte aan en droeg hem over aan de politie. Hij is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.