Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-07-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.40 uur

Snelkraak

DE MEERN Bij een levensmiddelenwinkel aan de Heldammersingel vond in de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 juli een snelkraak plaats.

Omstreeks 03.35 uur kreeg de politie een melding dat er werd ingebroken op de Heldammersingel. Ter plaatse trof de politie een totaal geforceerde toegangsdeur aan. Getuigen verklaarde dat zij twee autos bij het pand hadden gezien. Vermoedelijk heeft één van de autos de deur geramd. In de winkel hadden de verdachten tevergeefs geprobeerd de kluis mee te nemen.

Op dit moment is het niet duidelijk of de inbrekers nog andere goederen uit de winkel hebben meegenomen. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze ramkraak. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagavond twee mannen aangehouden nadat zij een auto hadden opengebroken.

Omstreeks 20.50 uur controleerde een motorrijder van de politie twee mannen op een scooter op de Cornelis Mertensstraat. Op dat moment was er niets op de mannen aan te merken en na de controle konden zij weg.

Twee straten verder werd de motorrijder aangesproken door getuigen die zojuist hadden gezien dat twee mannen op een scooter een auto hadden opengebroken en uit de auto een tas hadden weggenomen. De motorrijder kon op de Nijenoord één van de mannen een 18-jarige man uit Utrecht aanhouden. De tweede verdachte 18 jaar en afkomstig uit Utrecht - kon met toestemming van zijn ouders in zijn woning aan de Paulus van Vianenstraat worden aangehouden.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Europalaan heeft de politie woensdagavond een alcoholcontrole uitgevoerd.

In totaal werden 20 personen gecontroleerd. Een bestuurder werd aangehouden voor het rijden onder invloed. De 58-jarige man uit Utrecht blies op het bureau 515 Ugl. Dit betekent dat hij 1,25 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van vijf uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal binnenkort de straf voor de man bepalen.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag op verschillende locaties winkeldieven aangehouden.

Bij een winkel aan de Roelantdreef werden omstreeks 17.30 uur twee meisjes van 14 en 16 jaar oud uit Utrecht aangehouden voor het stelen van een aantal kleding stukken. Beiden meisjes kregen een ontzegging voor de winkel.

Bij een winkel aan de Rijnkade werden woensdagmiddag twee vrouwen aangehouden voor het stelen van een aantal goederen. De vrouwen één van 19 jaar uit Delft en één van 23 jaar uit Hillegom werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Op de Groeneweg werd een 19-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor het stelen van een groot aantal pakken waspoeder. Personeel van de winkel had de vrouw in de gaten gehouden en zag dat zij zonder af te rekenen de winkel wilde verlaten. Zij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Man aangehouden voor dealen van drugs
UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag een man aangehouden voor het vermoedelijk dealen in drugs.

Omstreeks 16.00 uur controleerde agenten in het Molenpark een aantal mannen. Bij het zien van de politie gooide twee mannen iets weg. Een derde persoon zette het op een lopen. Een van de agenten zette de achtervolging in. Onderweg verloor de 26-jarige verdachte zonder vaste woon of verblijfplaats een GSM die door de agent werd opgepakt. De achtervolging ging via de Boschstraat, Laurens Reaalstraat en de van Diemenstraat. Op het einde van de Laurens Reaalstraat kon de agent de verdachte aanhouden. Op de vlucht verloor de man een onbekende hoeveelheid drugs. Deze drugs werd door een onbekende man opgepakt. Op het bureau vond de politie in de kleding van de man nog een aantal bolletjes cocaïne, een hoeveelheid vermoedelijk handelsgeld, een verblijfsvergunning van een ander persoon en een aantal betaalpasjes op naam van anderen. De man is voor verhoor ingesloten op het bureau.